محتوای تخصصی و چالش ها – کاری که کار هرکسی نیست!

دسته : آموزش تولید محتوا

شکی نیست که افراد زیادی در حال حاضر به تولید محتوا مشغول هستند. تقاضای بسیار بالا برای تولید محتوا در سال های اخیر باعث شده که افراد زیادی به تولید محتوا روی آورند. اما آیا هر کسی توان تولید محتوای تخصصی را دارد؟ برای تولید محتوای تخصصی با چه چالش هایی دست به گریبان هستیم؟ اصلاً در چه زمینه هایی می توان محتوای تخصصی تولید کرد؟ جواب این سؤالات را در ادامه این مطلب از آژانس بازاریابی محتوایی آژمان جستجو کنید.

محتوای تخصصی و چالش ها - کاری که کار هرکسی نیست!

آشنایی با انواع محتوای تخصصی

همان‌طور که اشاره شد، در سال های اخیر افراد زیادی به حوزه تولید محتوا روی آورده اند. افرادی که تنها در امر ترجمه تخصص دارند، به تولید محتوا می پردازند. افرادی که تنها در یک زمینه خاص تخصص دارند، خود را متخصص تولید محتوا می نامند. فارغ از اینکه تولید محتوای تخصصی کار هر کسی نیست و نمی توان به سادگی از موانع موجود پیش روی آن گذشت.

ابتدا بیایید با انواع تولید محتوا آشنا شویم. آیا هر محتوایی می تواند در سطح وب به جایگاه بالایی رسیده و به عبارتی «پول ساز» باشد؟

تولید محتوای تخصصی متنی

متن، قدیمی ترین و محبوب ترین محتوایی است که در سطح وب تولید شده و اکنون هم این محبوبیت را حفظ کرده است. شاید عمده ترین دلیل آن سادگی در نوشتن، زمان کوتاه تحریر و البته هزینه پایین باشد. امکانات اندکی برای تولید محتوای متنی لازم است و افراد پرشماری در این زمینه مشغول فعالیت هستند.

متن به سادگی سئو می شود. موتورهای جستجو با متن ها میانه خوبی دارند و با هزینه پایین می توان یک وب‌سایت را پر از انواع محتوا کرد. حتی برای ویدیوها نیز اگر عنوان متنی انتخاب نکنید، به جایی نخواهید رسید.

در کشور ما نیز به دلیل سرعت بسیار پایین اینترنت و البته هزینه بالای همین اینترنت کند، متن بهترین و مقرون به صرفه ترین محتوای تخصصی است که شرکت ها روی آن مانور می دهند.

تولید محتوای تخصصی صوتی و تصویری

تصاویر بسیار کارساز هستند. در ایران هم محتوای تخصصی تصویری توسط شرکت های زیادی در دستور کار قرار دارد. شاید عمده ترین دلیل آن نیز پلتفرم محبوب اینستاگرام در ایران باشد که هنوز زیر تیغ فیلترینگ نرفته است.

محتوای تخصصی صوتی یا پادکست هم هنوز طرفداران زیادی دارد. رادیو هنوز هم در میان افراد بسیاری از محبوبیت بالایی برخوردار است و همچنین محتوای صوتی در سطح اینترنت نیز از همین محبوبیت برخوردار است. شرکت های زیادی دست به تولید محتوای تخصصی صوتی با صدای افراد مشهور می کنند.

هرچند محبوبیت این دو هنوز هم به پای تولید محتوای متنی نمی رسد. محتوای تصویری این امکان را به شما می دهد که تنها با جملاتی کوتاه و تأثیرگذار به سمت مخاطب بروید. در حالی که متن این محدودیت را ندارد و به سادگی می توانید هرچه دوست دارید را توسط متن منتقل کنید.

تولید محتوای تخصصی ویدیویی

ویدیو را «آینده تولید محتوا» می دانند. به زودی با گسترش اینترنت پر سرعت در سراسر جهان، کمتر کسی حوصله خواندن متن های طولانی و حتی کوتاه را خواهد داشت. افراد ترجیح می دهند همچون دیدن یک فیلم، محتوای خود را به سادگی و از طریق یک ویدیوی کوتاه مشاهده کنند.

البته محتوای تخصصی ویدیویی با مشکلات زیادی روبرو است. بزرگترین مشکلات آن هزینه بالای تولید، تجهیزات و استودیوی گران قیمت، طولان بودن روند تولید و عدم دسترسی مخاطب به اینترنت پر سرعت هستند.

بزرگ ترین چالش های پیش رو!

در این مقاله بیشتر روی چالش های پیش روی محتوای تخصصی متنی تمرکز خواهیم کرد. در مقالات دیگری به محتوای ویدیویی و تصویری به صورت اختصاصی خواهیم پرداخت.

رضایت مدیر و مخاطب

تصور کنید که در حال نوشتن یک متن برای شرکتی هستید. مدیر شرکت از شما می خواهد که متن شما کاملاً تخصصی باشد، به سادگی در صفحات اول نتایج موتورهای جستجو جای بگیرد و مخاطب را درگیر کند.

بدون شک نوشتن یک متن تخصصی زمان زیادی نیاز دارد و باید به اندازه ای طولانی باشد که تمام جنبه های مسأله را به خوبی پوشش دهد. اما مدیر از شما می خواهد که سریع مقاله را آماده کنید. مخاطب نیز حوصله خواندن متن های طولانی را ندارد.

درگیر کردن مخاطب نیازمند المان های تصویری است. محتوای تخصصی متنی به سادگی نمی تواند مخاطب را برای مدت زیادی در وبسایت حفظ کند. اما مدیر فعلاً قادر به تولید تصاویر اختصاصی نیست و از شما می خواهد که از تصاویر سطح اینترنت استفاده کنید.

از آنجایی که متن شما تخصصی است، تصاویر تخصصی در این زمینه به سادگی پیدا نمی شود. تصاویر به احتمال زیاد با مشکل کپی رایت مواجه هستند و وب‌سایت را با مجازات گوگل و دیگر موتورهای جستجو مواجه خواهد کرد و این برای سئوی وب‌سایت یک فاجعه است. اما مدیر مجموعه از شما خواسته که متن دارای سئوی قدرتمندی باشد و در صفحات اول جای گیرد.

این کلاف سردرگم بارها و بارها در تولید محتوای تخصصی پیش می آید و کم و بیش باید یک مورد را قربانی کرد. اینجا است که هنر تولید کننده محتوا و مجموعه همراه او نمایان می شود. ایجاد توازن میان این موارد کار هر کسی نیست و به سادگی نمی توان از پس آن برآمد.

کم گوی و گزیده گوی

همان‌طور که اشاره شد، یکی از مشکلات متن این است که کاربر زود از آن خسته می شود. متن های طولانی توان این را ندارند که کاربر را در دنیای بمباران اطلاعات حفظ کنند. معمولاً کاربر در اواسط  و یا حتی ابتدای متن خسته شده و از خواندن اصل مطلب باز می ماند.

محتوای تخصصی باید علاوه بر سادگی برای هر قشری، کوتاه و مختصر نوشته شود. متن کوتاه بیشترین شانس را برای همراهی مخاطب تا انتها دارد. مهم نیست که در متن طولانی شما چند تصویر زیبا و با کیفیت وجود دارد، اگر متن شما بیش از حد طولانی باشد، مخاطب به وب‌سایت دیگری خواهد رفت.

تبدیل چند محتوا به یک محتوا

بسیاری اوقات لازم است برای نوشتن یک محتوای تخصصی از متن وب‌سایت های دیگر استفاده کرد. مهم نیست که در مجموعه شما چند متخصص در این زمینه وجود دارند. گاهی اوقات مطالعه و ایده برداری از وب‌سایت های دیگر اجتناب ناپذیر است.

اما اگر محتوای شما شباهتی با مقاله وب‌سایت های دیگر داشته باشد، گوگل شما را مجازات می کند. اینجا است که هنر تولید محتوای تخصصی نمایان می شود. تولید کننده باید چند مقاله را خوانده و حاصل آنها را به زبان خود بنویسد. حتی یک جمله هم نباید به لحاظ ساختار ادبی با متن دیگر وب‌سایت ها مشابه باشد.

افراد تازه کار معمولاً این مسئله را رعایت نمی کنند. به سادگی جملات مقالات دیگر را کپی کرده و در مقاله خود استفاده می کنند. کاری که ممکن است تمام رشته های یک مجموعه را پنبه کند.

ترجمه محتوا مانند یک نویسنده

اگر در حال ترجمه یک متن تخصصی هستید، کار ساده ای در پیش نخواهید داشت. افراد بسیاری می توانند ترجمه کنند اما تعداد اندکی هستند که بتوانند یک متن به زبان خارجی را به یک محتوای تخصصی تبدیل کنند.

شما در حال ترجمه هستید اما جملات شما و نحوه بیان شما باید متفاوت باشد. شما در حال ترجمه یک متن انگلیسی (یا هر زبان دیگری) هستید، اما متن شما باید برای یک ایرانی مصداق داشته باشد.

برای مثال اگر متن مبدأ تمام واحدها را به دلار و اینچ و فوت و دیگر واحدهای خارجی نوشته است، باید تمام آن‌ها تبدیل شوند. هر موضوعی که نویسنده مبدأ در قالب کشور و فرهنگ خود نوشته است، باید بومی سازی شود. در غیر این صورت، خواننده بلافاصله با آن احساس غریبی کرده و از خواندن آن منصرف می شود.

صادقانه اما پولساز

شما باید هم متن صادقانه و بر اساس حقیقت بنویسید، هم متن شما برای صاحب کسب و کار پولساز باشد. گاهی اوقات حقیقت مترادف با ضرر است. برای مثال ممکن است در حال نوشتن بررسی تخصصی محصولی باشید، که در وب‌سایت به فروش می رسد. این محصول بدون شک معایبی هم دارد.

اگر معایب را بگویید، احتمالاً صاحب کسب و کار زیاد خوشش نمی آید. اگر راستش را نگویید مخاطب پراکنده شده و اعتماد خود را به شما و وب‌سایت از دست می دهد. بهترین کار این است که صاحب کار را به درستی توجیه کنید. اینکه گفتن حقیقت در درازمدت بر فروش کلی شما تأثیرگذار است.

توازن میان سئو و ادبیات

گاهی اوقات سئو و کلیدواژه ها باعث می شوند که متن شما بسیار مصنوعی جلوه کند. سئو متن شما را یک ربات جلوه می دهد و تنوع واژگان را برای شما محدود می کند.
اما در تولید محتوای تخصصی این چالش همیشه وجود دارد. اگر سئو را رعایت نکنید، گوگل کسی را نمی فرستد که متن شما را بخواند و اگر ادبیات متن شما جذاب نبوده و به عبارتی ماشینی باشد، مخاطب به سرعت از خواندن آن خسته می شود.

تولیدکننده محتوای تخصصی باید این توانایی را در خود داشته باشد که توازنی کامل میان این دو مفهوم برقرار کند.

آینده تولید محتوای تخصصی

متأسفانه در کشور ما اینترنت با محدودیت های زیادی روبرو است. از طرفی مدام با فیلترینگ وب‌سایت های ضروری روبرو هستیم و سرعت اینترنت ناامید کننده است. همچنین به دلیل تحریم ها، شرکت های بسیاری وب‌سایت های خود را به روی ایرانی ها بسته اند.

آینده محتوای ویدیویی

برای مثال تولید محتوای تخصصی ویدیویی را در نظر بگیرید. همان طور که گفته شد، ویدیو را آینده تولید محتوا می دانند. با این محدودیت ها دشوار بتوان در دنیای تولید محتوا به سادگی رقابت کرد. یوتیوب، بزرگترین پلتفرم تولید محتوای ویدیویی و دومین موتور جستجوی قدرتمند جهان در ایران غیر قابل دسترسی است.

بسیاری وب‌سایت های مشابه آن همچون ویمیو نیز با مشکل فیلترینگ مواجه هستند. اینجا است که نمی توان آینده روشنی برای تولید محتوای ویدیویی در ایران متصور شد. بر همه این‌ها زمزمه اینترنت ملی را نیز بیفزایید.

آینده دیگر انواع محتوا

دیگر انواع محتوا نیز کم و بیش با همین مشکلات دست و پنجه نرم می کنند اما باز هم وضعیت بهتری دارند. تقریباً تمام شرکت ها متوجه شده اند که یک بستر اینترنتی برای معرفی و فروش کالا و خدمات خود دارند.

همه‌گیری کرونا به ما نشان داد که داشتن یک فروشگاه اینترنتی تا چه اندازه می تواند ضروری باشد. هر فروشگاه اینترنتی هم بدون تولید محتوا کار بسیار دشواری در پیش خواهد داشت. چند برابر هزینه ای که برای تولید محتوا نیاز است، باید صرف هزینه تبلیغات شود.

شما آینده تولید محتوا را چگونه پیش‌بینی می کنید؟ از نظر شما کدام یک از انواع محتوای تخصصی شانس بهتری برای ایستادن در جایگاه اول را در آینده نزدیک دارند؟ به نظر شما کدام یک از چالش های پیش روی تولید محتوا از اهمیت بیشتری برخوردار است؟ دیدگاه های خود را با ما و دیگر خوانندگان آژانس بازارایابی محتوایی آژمان در میان بگذارید.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

برای امتیاز دادن از 1 تا 5 ستاره انتخاب کن!

میانگین امتیاز: 4.6 / 5. تعداد رای ها: 14

بدون امتیاز! اولین امتیاز رو ثبت کن.

ارسال دیدگاه