گوگل از بیش از 200 سیگنال رتبه بندی استفاده میکند و الگوریتم خود را بیش از 500 بار در سال به روز کرده و هزاران مهندس را برای این کارها استخدام میکند. ما اغلب آنقدر درگیر جزئیات الگوریتم میشویم که فراموش میکنیم این همه تلاش یک هدف واحد را دنبال میکند و آن جلب رضایت کاربر است. بر خلاف سایر عوامل رتبه بندی، اندازه گیری رضایت کاربر کمی دشوار است زیرا به طور کامل براساس دادههای داخلی خود موتورهای جستجو کار میکند و چیزی است که اغلب به اشتراک نمیگذارند.
ما میدانیم که موتورهای جستجو رضایت کاربر را به روشهای بسیار مهمی اندازه گیری میکنند و پاداش میدهند. اما میتوان گفت که رضایت کاربر یکی از مهمترین معیارهای گوگل است که برای قضاوت در مورد عملکرد نتایج جستجوی خود استفاده میشود؟ آیا رضایت کاربر پایه و اساس رباتهای گوگل را تشکیل میدهند؟ و در نهایت، آیا باید تولید محتوا برای ربات های گوگل انجام شود یا رضایت کاربر؟ برای پاسخ به این پرسش با ما همراه باشید.
رضایت کاربر در نتایج جستجو
گوگل میتواند ببیند کاربران چقدر راضی هستند. بهترین نشانه خوشحالی کاربران ماندگاری طولانی بود، این اتفاق زمانی رخ میداد که فردی بر اساس سرچ روی یک لینک از وب سایتی که در رتبههای بالا قرار داشت، کلیک کرد و داخل سایت رفت و دیگر بازنگشت. این بدان معناست که کاربر از وب سایت مورد نظر راضی است که در آن مانده است. اما کاربران ناراضی به روشهای متفاوتی عدم رضایت خود را نشان دادند. برای مثال، کلیک روی یک لینک یک وبسایت و بازگشت سریع، نوعی عدم رضایت کاربر است.
نرخ جستجوی کیفیت تولید محتوا
در سال 2012، گوگل یک نسخه کوتاه از دستورالعملهای رتبه بندی کیفیت جستجوی خود را برای عموم منتشر کرد. یکی از بالاترین امتیازاتی که یک ارزیابی کننده کیفیت میتواند به یک صفحه اختصاص دهد، در زیر ذکر شده است:
- «صفحات باید برای تولید محتوا با کیفیت و رباتهای گوگل بهینه شده باشند. علاوه بر این، این صفحات بسیار رضایت بخش، معتبر یا سرگرم کننده هستند. صفحات مفید به صفحاتی از وبسایت اشاره دارد که معمولاً به خوبی بهینه شدهاند. این صفحات از منابع اطلاعاتی هستند که قابل اعتماد به نظر میرسند.»
- مشکل ارزیابهای کیفیت این است که آنها فقط میتوانند در هر زمان به چند هزار وبسایت نگاه کنند. میلیونها سایت در وب وجود دارند، بنابراین گوگل یک سیستم جدید به شرح زیر را ایجاد کرد:
الگوریتم پاندا برای ارزیابی تولید محتوا
پاندا به جای ارزیابی نتایج، به گوگل این توانایی را میدهد تا رضایت کاربران را پیش بینی کند، با الگوبرداری از نظرسنجیهای واقعی انسانی که آن را در هر سایتی در فهرست خود اعمال میکند. صفحاتی رضایت بخشی کمی دارد، در نتایج جستجو در رتبه پایینتری قرار میگیرند. بنابراین، میتوان گفت که تولید محتوا برای رضایت مخاطب، وبسایت را به نتایج مطلوب میرساند.
اگر موتورهای جستجو رضایت کاربر را اندازه گیری کنند و از آن به عنوان یک عامل رتبه بندی استفاده نمایند، اهداف شما به عنوان بازاریابان جستجو شامل موارد زیر خواهد بود:
- محتوای بسیار رضایت بخشی ایجاد کنید تا کاربران وبسایت شما را به رقبا ترجیح دهند.
- محتوایی تولید کنید که انتظارات پاندا از کیفیت بالا را برآورده سازد.
- بازدیدکنندگان را غافلگیر و خوشحال کنید تا بارها و بارها به وبسایت شما مراجعه کنند.
5 نکته برای افزایش رضایت کاربران در تولید محتوا
برای افزایش رضایت کاربر میتوانید به نکات زیر توجه کنید:
1- نظرسنجی رضایت از وب سایت
گوگل به تازگی نظرسنجی رضایت مشتری رایگان را برای صاحبان وبسایت منتشر کرده است. پس از نصب یک خط جاوا اسکریپت بر روی سایت خود، سؤالات زیر به بازدیدکنندگان ارائه میشوند:
- در کل چقدر از این وبسایت رضایت دارید؟
- چه چیزی در مورد این وبسایت برای شما ناامید کننده یا غیر جذاب است؟
- دلیل اصلی شما برای بازدید امروز از این وبسایت چیست؟
- آیا دلیل اصلی خود را برای بازدید از این وبسایت با موفقیت تکمیل کردید؟
به نظر میرسد گوگل میخواهد همان نوع بازخوردی را که خوش مستقیماً از دادههای رفتاری دریافت میکند، به صاحبان سایت ارائه دهد. استفاده از این فرمها دقیقاً به شما نمیگوید که چه کاری باید انجام دهید؛ اما هر وب مستری که از آنها استفاده میکند، مطمئناً بازخوردهای ارزشمندی در مورد رضایت بازدیدکنندگان دریافت خواهد کرد.
2- رفع موانع
ما سالها در مورد دسترسی بیشتر سایت برای رباتهای گوگل صحبت کردهایم اما به ندرت بحث میکنیم که چگونه این عوامل بر قابلیت استفاده در رتبه بندی تأثیر میگذارند. اگر بخواهید، سایتی را تصور کنید که برای مشاهده هر محتوایی نیاز به ثبت نام دارد که در غیر این صورت برای موتورهای جستجو قابل دسترسی است. ما اینها را بیشتر و بیشتر در سرتاسر وب میبینیم. ایده ساده است، مردم روی یک نتیجه جستجو کلیک میکنند، فرم را میبینند و به نتایج جستجو باز میگردند تا لینک دیگری را امتحان کنند.
بعد از چند صد بار (یا کمتر)، موتورهای جستجو متوجه میشوند که این نتیجه کاربران را راضی نمیکند. ما مشاهده کردهایم که سایتها از تاکتیکهای مشابهی فقط برای تماشای افزایش سرسام آور نرخ پرش خود و کاهش رتبهشان استفاده میکنند. در واقع، شواهد حکایتی دال بر ضربه زدن به سایتها توسط پاندا پس از معرفی موانع مشابه وجود دارند.
3- افزایش سرعت سایت
میدانیم که وب سایتهایی که سریع لود میشوند، برای رباتهای گوگل یک امتیاز در نظر گرفته میشوند؛ اما سرعت صفحه، دو مکانیسم زیر را برای تأثیرگذاری بر رتبه بندی دارد:
- مستقیم: نمایندگان گوگل اعلام کردهاند که سرعت صفحه تأثیر مستقیمی بر رتبه بندی درصد معینی از جستجوها دارد (فقط 1 درصد در سال 2010).
- ثانویه: از آنجایی که سرعت صفحه بر قابلیت استفاده تأثیر میگذارد، این امکان را دارد که تأثیر ثانویه بر رضایت کاربر داشته باشد. یک کاربر ناامید که بیش از حد منتظر است تا صفحه بارگیری شود، اغلب به نتایج جستجو باز میگردد.
گوگل روی سرعت وسواس داشته و دانشمندان مایکروسافت نشان دادهاند که اگر سایتی فقط 250 میلی ثانیه از رقبا کندتر باشد، کاربران کمتر از آن بازدید میکنند.
4- درک مفهوم همدلی
آیا همدلی به عنوان یک عامل رتبه بندی است؟ وقتی همدلی را تمرین میکنید، خود را به جای بازدیدکنندگانتان قرار میدهید تا سعی کنید تجربهای رضایت بخش بسازید. شما مفهوم همدلی را به صورت زیر انجام میدهید:
- پاسخ به سؤالات کاربران
- استفاده از طرح بندیهای بصری
- دادن لینکها و منابع مرتبط به کاربران برای کلیک کردن
- غافلگیر کردن کاربران با محتوای متفاوت
5- لینک دادن
آنچه ما توصیه میکنیم این است که در صورت لزوم به سایر منابع اطلاعاتی ارزشمند، لینک دهید تا به طور کامل درخواست آن کاربر را برآورده کنید. با انجام این کار، کاربر مدت زمان بیشتری در وبسایت میماند و در طول زمان لینکهای بیشتری کسب خواهید کرد که هر دو میتوانند تأثیر عمیق و مثبتی بر رتبه بندی شما داشته باشند. نه فقط به بهینه سازی صفحه خود بلکه به بهینه سازی تجربه جستجو فکر کنید.
به این موضوع فکر کنید که برای کاربران بسیار بهتر است که روی URL دیگری از سایت شما کلیک کنند تا اینکه همان کاربران برای تلاش مجدد به نتایج گوگل برگردند. در وهله اول، شما مرکز اقتدار هستید، در مرحله دوم، گوگل مرجع اصلی شما خواهد بود.
اصلاح و بروز رسانی الگوریتمهای گوگل
گوگل به طور مکرر در الگوریتمها تغییراتی ایجاد میکند تا بهترین تجربه ممکن را برای کاربر فراهم کند. تغییرات ایجاد شده میتواند به روشهای زیر انجام شوند:
رضایت کاربر
گوگل به طور منظم بازخورد کاربران را دریافت میکند تا از تجربه خود مطلع شود. مهمترین چیز برای گوگل، کاربر است. گوگل ادعا میکند که در تلاش برای ارائه محتوای مفید و مرتبط است. هر به روز رسانی تا زمانی که توسط تیم تخصصی استخدام شده برای این منظور آزمایش نشود، منتشر نخواهد شد.
هنگامی که مهندسان گوگل یک ویژگی را منتشر میکنند، ابتدا این ویژگی را به افراد خود تحویل میدهد. این افراد در این زمینهها متخصص هستند. آنها ویژگیهایی که دوست دارند و نمیپسندند را در قالب یک چک لیست نشان میدهند. سپس گوگل فقط آن دسته از ویژگیهایی را منتشر میکند که مورد پسند این تیم قرار گرفتهاند.
تست A/B
این روش دیگری برای آزمایش تجربه کاربری است. در اینجا دو نسخه از یک ویژگی ارائه میشود. سپس این ویژگیها ابتدا به تیم خود گوگل نشان داده میشوند و آنها انتخاب میکنند که کدام نسخه را دوست دارند. پس از آن، نسخه انتخاب شده توسط تیم برای عموم منتشر میشود. این تست A/B نامیده خواهد شد.
کلام آخر
دو نوع سئو وجود دارند، آنهایی که سعی در جلب رضایت رباتها دارند و آنهایی که رضایت کاربران را جلب میکنند. سئوکاران متمرکز بر ربات، صفحاتی را فقط با کلمات کلیدی و برچسبهای عنوان مناسب میسازند، به این امید که رباتها را از نظر ارتباطی جذب کنند. اگر تولید محتوا برای سئو باشد یا تولید محتوا برای کاربر، شما باید هم سئو و هم کاربر را راضی کنید.
ما میگوییم سعی کنید رباتها را راضی کنید زیرا موتورهای جستجو در واقع کاربران را زیر نظر دارند. اگر کاربران راضی نیستند، رباتها نیز خوشحال نخواهند بود. سئوکاران متمرکز بر کاربر، با کلمات کلیدی و تگ عنوان کار میکنند اما سپس یک قدم جلوتر میروند و از کاربران خود میخواهند که سایت را امتحان نمایند. پس از آن، سئوکاران هر کاری که لازم است برای خوشحال کردن کاربران خود انجام میدهند.
ارسال دیدگاه