محتوا کلید یک معمای به ظاهر پیچیده است. می توان گفت که محتوا درواقع ایستگاه اطلاع رسانی در مسیر پیشرفت می باشد.
تقریباً تمام کسانی که با اینترنت آشنا هستند برای پاسخ به سؤال هایشان و همچنین رفع نیازهای خود در ابتدا آن را جستجو می کنند. شاید این روش سریع ترین راه رسیدن به پاسخ باشد. از این موضوع می توان نقش بسیار مهم اینترنت را در زندگی افراد کشف کرد.
افرادی که برای پاسخ نیازهایشان به وبسایت های گوناگون مراجعه می کنند، ممکن است که خیلی به این موضوع توجه نکنند که چه کسی این مطالب را نوشته است. اما نوشتن محتواهای مختلف در وبسایت های گوناگون مانند مطالبی که در روزنامه یا کتاب وجود دارد مستلزم وجود یک نویسندۀ حرفه ای است. اما سؤال اساسی این است که کپی رایتینگ چیست؟
کپی رایتینگ یا همان تبلیغ نویسی چیست؟
کپی رایتینگ نوشتن متنی است که خواننده را مجاب به عکس العمل کند. کپی رایتر یا نویسندۀ تبلیغاتی شخصی است که مطالبی برای انتشار در اینترنت می نویسد. آنها مطالب مفیدی برای بیزینس ها و یا همان کسب و کارها تولید می کنند. می توان کپی رایتینگ را شاخه ای از تولید محتوا دانست.
نوشتن مطالب تبلیغاتی یکی از مهمترین عناصر در هر نوع بازاریابی و تبلیغات است. کپی رایتر سعی می کند با نوشتن مطالب مفید، خواننده را به واکنش دادن هدایت کند. یعنی به طور مثال خواننده پس از خواندن متن مشتاق به خرید محصول شود و یا حتی نسبت به آن خدمات احساس نیاز کند. هر کسب و کار موفق احتیاج به یک کپی رایتر حرفه ای دارد تا بتواند محصول خود را که می تواند فیزیکی و یا از جنس خدمات باشد به بهترین نحو ارائه دهد.
کپی رایتر چه ویژگی هایی دارد؟
یک کپی رایتر حرفه ای نیازمند به هنر و علم نوشتن است. کار آنها مقداری با روانشناسی نیز در ارتباط است. علاوه بر آنچه گفته شد او باید با بازاریابی به خوبی آشنا باشد. اما چرا روانشناسی؟ جواب این سؤال را می توان این گونه بیان کرد که هرکس می تواند جمله ای را برای فروش هر کالایی عنوان کند. اما قطعاً تمام آنها جذاب نخواهد بود. زیرا بسیار حائز اهمیت است که آن جمله چگونه و با چه کلماتی بیان می شود.
پس در وهلۀ اول یک کپی رایتر باید با ویژگی های جامعۀ هدف خود به خوبی آشنا شود و بتواند به جای آنها فکر کند. در این مورد می توان به مثال های جالبی اشاره کرد. مثلاً در وبسایت ای بی تقریباً هر کالایی (به جز کالاهای غیرقانونی) را می توان به فروش گذاشت.
خیلی از افراد در این وبسایت کالاهای عجیبی را برای فروش قرار می دهند که شاید در نگاه اول به نظر بیاید که چه کسی این کالا را می خرد؟ اما اشتباه نکنید، خیلی از این کالاها با ترفندهای کپی رایتینگ خیلی ساده به فروش می رسند. حتی ممکن است شخص فروشنده خیلی هم به موضوع آگاه نبوده و به طور ناخودآگاه یک متن را نوشته که میل به خرید را در افراد زیاد کرده باشد.
یک لنگه کفش به چه دردی می خورد؟ سؤال بسیار خوبی است. اما یک آگهی چند سال بیش در وبسایت ای بی قرار داشت که باعث شد یک لنگه کفش پاره به مزایده گذاشته شود. این تماماً معجزه کپی رایتیگ و استفاده از کلمات تأثیرگذار است. پس به طور کلی می توان نتیجه گیری کرد که کار کپی رایتینگ مجاب کردن مشتری است.
نوشتن یک متن کوتاه تبلیغاتی تاثیرگذار زمانبر است
در ادامه قصد داریم به یکی از تأثیرگذارترین اشخاص در زمینۀ کپی رایتینگ بپردازیم.
دیوید اگیلوی که خیلی ها از او به عنوان پدر کپی رایتینگ نام می برند یک متن تبلیغاتی ۶۸۰ کلمه ای برای شرکت رولز رویس نوشت. متن او با این جمله آغاز می شد:
«بلندترین صدایی که در سرعت ۶۰ مایل بر ساعت، در رولز رویس جدیدتان می شنوید، صدای تیک تاک ساعت است.»
او برای نوشتن این متن نسبتاً کوتاه، مدت زمانی را برای بررسی فنی و ظاهری رولز رویس صرف کرد. همین یک جمله به تنهایی برای مجاب شدن مشتری کافی است که متن را تا انتها بخواند.
کلمات تأثیرگذار و معجزۀ آنها
کلمات چه تأثیری خواهند داشت؟ حتماً بارها شنیده اید که کلمات بار و قدرت زیادی دارند. این تعبیر بسیار درست است. همانطور که قبل تر گفته شد می توان یک جمله را به شکل های مختلف بیان کرد. اما تعداد محدودی از آنها تأثیر لازم را می گذارند.
یکی از مهم ترین قسمت های یک متن فروش یا همان محتوای تبلیغاتی عنوان آن است. عنوان هر متن می تواند بین ۱ تا ۱۰ کلمه باشد و بخش بسیار کمی از محتوای اصلی را تشکیل داده اما بیشترین اثر را خواهد داشت. خیلی اوقات شما با خواندن عنوان یک مقاله تصمیم می گیرد آن را تا انتها مطالعه کنید یا نه.
دیوید اگیلوی در مورد عنوان متن می گوید:
«تعداد افرادی که عنوان را میخوانند، ۵ برابر کسانی هستند که کل متن را می خوانند و از هر ۱۰ نفر، تنها ۲ نفر کل متن را به طور کامل مطالعه می کنند.»
پس می توان با توجه به حرف دیوید اگیلوی به اهمیت و معجزۀ کلمات پی برد. حتماً تا به حال به این موضوع دقت کرده اید که هر شرکت بزرگی یک شعار دارد. این شعارها را معمولاً کپی رایترها می نویسند. به طور مثال شعار شرکت اپل ” متفاوت فکر کن” است. این شعار یکی از قدرتمند و تأثیرگذارترین شعارهای تاریخ است. ممکن است فکر کنید که یک جملۀ ساده چه اثری می تواند داشته باشد. باید بگوییم که در شروع کار این شرکت و هنگام افزایش علاقهمندان به کمپانی اپل همین شعار باعث شد که مشتری های آنها نسبت به دیگران احساس تمایز داشته باشند.
در ایران نیز خیلی از همین شعارها به قدری در ذهن افراد باقی مانده که تبدیل به یک اصطلاح شده است. شاید جالب ترین مثال در این مورد تبلیغ تلوزیونی شرکت پاک باشد. در تبلیغ این شرکت یکی از کاراکترها اشاره می کرد که پاک یادش رفته است. در این جا منظور شیر پاک بود. اما ما امروزه خیلی اوقات از اصطلاح ” پاک یادم رفت” استفاده می کنیم.
تفاوت کپی رایتینگ و تولید محتوا چیست؟
کپی رایتنیگ، تبلیغ نویسی و یا نوشتن متن فروش برای متقاعد کردن مشتری و افزایش فروش است. همانطور که گفته شد هر کسب و کاری با دارا بودن یک یا چند کپی رایتر می تواند فروش خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. اما تولید محتوا، مقداری کلی تر است.
کارشناس تولید محتوا، محتوایی که تولید می کند لزوماً برای مجاب کردن مشتری به قصد خرید نیست. می تواند یک مطلب آموزشی باشد و یا در مورد یک موضوع یا اتفاقی محتوای مفیدی تولید کند. حتی می تواند جنبۀ سرگرمی داشته باشد. پس می توان گفت تبلیغ نویسی یا کپی رایتینگ یک زیرشاخه از تولید محتوا است. در ادامۀ آنچه خواندید باید بگوییم که در یک محتوای معمولی هم تکنیک های کپی رایتینگ باعث جذاب تر شدن و جذب مخاطب می شود.
کوین هوگان یکی از موفقترین افراد در صنعت تبلیغات می گوید:
“باید کاری کنید تا مخاطب، خود را در حال استفاده از محصولتان ببیند. این تنها راه برنده شدن است.”
در این مقاله با کپی رایتینگ یا تبلیغ نویسی و کپی رایتر یعنی نویسندۀ تبلیغاتی آشنا شدید. پس اگر صاحب کسب و کاری هستید و محصول یا خدماتی برای ارائه دارید یک کپی رایتر می تواند به شما کمک کند تا فروشتان چند برابر شود.
ارسال دیدگاه