رپورتاژ آگهی چیست؟ دو تیر و یک نشان (PR & SEO)

دسته : آموزش تولید محتوا تبلیغات دیجیتال

در دنیای اطلاعات و فناوری، هر روزه شیوه های جدیدی برای جذب حداکثری مشتری و مخاطب به وجود می آید. شرکت ها به دنبال راهکارهای خلاقانه ای هستند که بتوانند از طریق آن تبلیغاتی مؤثر داشته و با افراد بیشتری در ارتباط باشند. یکی از این راهکارها که در سال های اخیر بسیار از آن استفاده می شود، رپورتاژ آگهی است. اما رپورتاژ آگهی چیست و از چه نظر اهمیت دارد؟ مزایای رپورتاژ آگهی چیست؟ اشتباهات رایج در نوشتن رپورتاژ آگهی کدام ها هستند؟ در این مطلب از آژانس بازاریابی محتوایی آژمان، سیر تا پیاز رپورتاژ آگهی را خواهیم آموخت.

رپورتاژ آگهی چیست؟ دو تیر و یک نشان (PR & SEO)

رپورتاژ آگهی چیست؟

اگر کاربر ثابت مجله های خبری و پایگاه های اطلاع رسانی باشید، بارها با واژه رپورتاژ آگهی یا رپرتاژ آگهی (نوشتار اشتباه) روبرو شده اید. اما رپورتاژ آگهی یعنی چه؟

جواب ساده و سر راست این سؤال این است که رپورتاژ آگهی به یک متن تبلیغاتی هدف دار گفته می شود که در پایگاه های عمومی به سبب جذب مخاطب و با عنوان تبلیغات منتشر می شود. معمولاً رپورتاژ آگهی توسط شرکتی نوشته می شود که قصد جذب مخاطب دارد اما برخی از وب‌سایت های معتبر که رپورتاژ آگهی فراوانی منتشر می کنند، خود این کار را برای مشتری ها انجام می دهند.

تصور کنید که می خواهید برای کسب و کار تازه تأسیس خود تبلیغات کنید. یا کسب و کار شما قدیمی است و در حال راه اندازی کمپینی هستید. یا به هر دلیل دیگری قصد تبلیغات دارید. در این صورت راهکارهای تبلیغاتی زیادی پیش روی شما است که یکی از آن‌ها رپورتاژ آگهی است.

شما پس از مطالعه فراوان به این نتیجه می رسید که رپورتاژ آگهی بهترین گزینه موجود برای شما است. در این صورت می توانید یک پایگاه خبر یا اطلاع رسانی را انتخاب کرده و متنی تبلیغاتی در آن منتشر کنید. در این صورت، بخش زیادی از کاربران این وب‌سایت متن تبلیغاتی شما را مطالعه کرده و بنا بر اعتمادی که به بستر مورد نظر دارند، احتمالاً بخشی از آن‌ها وارد وب‌سایت شما می شوند.

اما چرا باید رپورتاژ آگهی نوشت؟ چرا در میان این همه تبلیغات متنوع به رپورتاژ آگهی روی بیاوریم؟ تفاوت تبلیغات عادی با رپورتاژ آگهی چیست و مزیت های کدام بیشتر است؟

تفاوت رپورتاژ آگهی با انواع دیگر تبلیغات

بزرگ‌ترین تفاوت رپورتاژ آگهی با انواع دیگر تبلیغات در این است که بخشی از مخاطبین متوجه این نمی شوند که با تبلیغات طرف هستند. شما متنی (یا ویدیویی) را در یک وب‌سایت منتشر می کنید. حیطه کاری شما شبیه حیطه کاری وب‌سایتی است که رپورتاژ در آن منتشر می شود. سبک و سیاق نوشتار رپورتاژ مشابه مطالبی است که در آن وب‌سایت منتشر می شود. رپورتاژ آگهی شما علاوه بر ارزش مادی، ارزش علمی دارد.

این تفاوت ها باعث می شود که رپورتاژ آگهی با تبلیغات معمولی تفاوت زیادی داشته باشد. برای مثال تصور کنید که شما کسب و کار فروش موبایل دارید. قصد دارید که وب‌سایت خود را معرفی کرده یا یکی از محصولات جدید خود را با یک کمپین تبلیغاتی به فروش برسانید.

در این شرایط به دنبال وب‌سایتی یا مجله خبری می گردید که در خصوص موبایل، تکنولوژی یا مسائلی از این دست فعالیت دارد. البته لازم نیست حتماً این‌گونه باشد، اما پیشنهاد می شود که حیطه فعالیت وب‌سایت میزبان با محصول یا خدمات شما همخوانی داشته باشد.

متنی می نویسید که با ساختار محتوای وب‌سایت میزبان همخوانی داشته باشد. محصول خود را به شیوه ای معرفی می کنید که کمترین شباهت را به تبلیغات داشته باشد. در نهایت نیز لینک وب‌سایت یا صفحه محصول مورد نظر را در اختیار مخاطب می گذارید.

البته بیشتر وب‌سایت ها در انتهای این‌گونه مطالب عنوان می کنند که متن مورد نظر یک رپورتاژ آگهی است اما اگر متن رپورتاژ آگهی شما از کیفیت و اصول اولیه رپورتاژ پیروی کند، نتیجه ممکن را خواهید گرفت.

مفهوم سئو (SEO) و تأثیر رپورتاژ آگهی بر آن

فهمیدیم که رپورتاژ آگهی چیست و در ادامه نیز به جزئیات بیشتری در خصوص آن خواهیم پرداخت؛ اما بیایید قبل از آن بدانیم که سئو چیست و رپورتاژ آگهی چه تأثیری بر سئوی وب‌سایت شما دارد؟

به مجموعه دستورالعمل ها و قواعد ساختاری که باعث بالا رفتن ارزش محتوایی شما از دید موتورهای جستجو (همچون گوگل) می شود، سئو گفته می شود. به زبان ساده، هر چیزی که بتواند شما را در نتایج جستجوی گوگل پیش بیندازد، نوعی از سئو است.

رپورتاژ آگهی تأثیر چشمگیری در سئو دارد. یکی از مهم‌ترین دلایل آن، اعتبار وب‌سایت میزبان در موتورهای جستجو است. رپورتاژ آگهی در وب‌سایت هایی منتشر می شود که دارای رنکینگ بالایی در موتورهای جستجو هستند. هنگامی که در خصوص مسائل تخصصی حوزه این وب‌سایت جستجو کنید، همیشه یک یا چند مورد در صفحه اول نتایج موتور جستجو مربوط به وب‌سایت مورد نظر است.

بنابراین مانند این است که یک معتمد یا شخص معتبر ضمانت شما را کرده و شما را به شخصی با نفوذ معرفی کند. برای مثال شاید قصد گرفتن وام دارید. وقتی یکی از مشتریان خوش حساب بانک شما را نزد رئیس بانک معرفی می کند، بدون حرف و حساب به شما وام تعلق می گیرد.

رپورتاژ آگهی نه تنها باعث می شود که سئوی وب‌سایت شما در موتور جستجو بهتر شود، بلکه باعث می شود که (تعدادی از) کاربران مورد اعتماد آن وب‌سایت نیز به شما اعتماد کنند. البته همیشه این‌گونه نیست و در صورت عدم رعایت اصول رپورتاژ نویسی ممکن است حتی نتیجه عکس گرفته و چهره شما نزد کاربران آن مخدوش شود.

هنگامی که در یک وب‌سایت رپورتاژ می نویسید، همیشه لینک یکی از صفحات خود را در متن ذکر می کنید. با هر بار کلیک کردن، جدای از به دست آوردن کاربران بیشتر (مشتریان بالقوه)، موتورهای جستجو نیز وضعیت شما را بهبود می بخشند.

ارتباط PR & SEO

سئو (SEO) به اختصار به معنی بهینه سازی موتور جستجو (Search Engine Optimization) است. پی آر نیز مختصر عبارت روابط عمومی (Public Relations) است. اکنون مفهومی تحت عنوان سئو پی آر (SEO PR) به وجود آمده است که در رپورتاژ آگهی حرف اول را می زند. سئو پی آر به معنی «روابط عمومی سئو محور» است.

شما برای جذب مخاطب بیشتر نیاز دارید که با مردم در ارتباط باشید. باید با آن‌ها صحبت کنید؛ صحبت های آن‌ها را بشنوید؛ با سلیقه آن‌ها بنویسید؛ نیازهای آن‌ها را در نوشتن رعایت کنید. اما طرف دیگر شما نیز موتورهای جستجو هستند. شما باید با موتور جستجو نیز دوست باشید. متن و محتوای شما نه تنها باید عموم افراد را درگیر خود کند، بلکه باید رضایت موتورهای جستجو را نیز جلب کند. اینجا است که روابط عمومی سئو محور وارد عمل شده و یک ارتباط ۳ سر برد شکل می گیرد.

اگر روابط عمومی سئو محور در یک رپورتاژ آگهی رعایت شود، هم شما، هم میزبان محتوای شما و هم کاربر و مخاطبین عادی نیز سود می برند.

مراحل نوشتن رپورتاژ آگهی

برای اینکه یک رپورتاژ آگهی خوب بنویسید، باید اصول ابتدایی صنعت تبلیغات و سئو را بدانید. همچنین با ساختار صحیح تولید محتوا آشنایی داشته باشید. موارد زیر در نوشتن رپورتاژ آگهی حیاتی هستند.

بررسی بسترهای متناسب با کسب و کار شما

اگر می خواهید برای وب‌سایت فروش لباس خود در یک وب‌سایت تکنولوژی یا علمی رپورتاژ آگهی بنویسید، لازم است که لحظه ای درنگ کنید. این کار نه تنها مؤثر نیست بلکه ممکن است به ضرر شما تمام شده و چهره برند شما را تخریب کند.

تصور کنید که کاربر یک وب‌سایت ورزشی هستید و هر روز برای اخبار تیم محبوب خود به آنجا مراجعه می کنید. وقتی با یک متن در خصوص شلوار جین مردانه مواجه شوید، بدون شک شوکه خواهید شد. نه تنها از دست اندر کاران وب‌سایت عصبانی می شوید، چهره صاحب رپورتاژ نیز نزد شما تخریب می شود.

سعی کنید همیشه در وب‌سایت هایی رپورتاژ آگهی بنویسید که حیطه کاری آن‌ها به زمینه فعالیت شما نزدیک باشد. این‌گونه می توانید متن تخصصی و علمی خود را به صورت نامحسوس و در قالب یک مطلب عادی منتشر کنید. این‌گونه افراد زیادی درگیر محتوای منتشر شده شما می شوند. همچنین افرادی که به حیطه کاری ذکر شده علاقه دارند، احتمالاً به مشتریان دائمی شما تبدیل خواهند شد.

نوشتن تخصصی رپورتاژ آگهی

نوشتن رپورتاژ کار هر کسی نیست. ترکیبی از ساختار ادبی استاندارد، متن روایی جذاب، شناخت طیف مخاطب، رعایت اصول سئو و آشنایی با دنیای تبلیغات را می طلبد. سعی کنید متن خود را به افرادی بسپارید که به نوشتن رپورتاژ آشنایی دارند و همچنین در خصوص بستر تبلیغات نیز می توانند به شما مشاوره دهند.

انتشار رپورتاژ آگهی

اکنون نوبت به انتشار رپورتاژ آگهی در بستری است که از قبل هماهنگ کرده‌اید. ممکن است وب‌سایت مد نظر شما برای انتشار رپورتاژ آگهی قوانین خاصی داشته باشد. بنابراین از قبل با آن‌ها هماهنگ کنید تا دقیقاً در زمانی که می خواهید، رپورتاژ آگهی شما منتشر شود.

مانیتورینگ رپورتاژ آگهی پس از انتشار

انتشار رپورتاژ آگهی تنها نیمی از ماجرا است. باید آمادگی ورود کاربران جدید را داشته باشید. اگر یک کمپین تبلیغاتی گسترده دارید، برای پیامدهای آن آماده شده و زیرساخت آن را فراهم کنید. در غیر این صورت مانند نمایشگاه مجازی کتاب شما را به باد سخره خواهند گرفت و فرصت و هزینه زیادی را از دست می دهید.

هاست مناسبی داشته باشید. ممکن است ورود ناگهانی تعداد زیادی کاربر و محدودیت پهنای باند باعث از کار افتادن وب‌سایت شما شود. همچنین پس از انتشار رپورتاژ تا چند روز همیشه در دسترس باشید و پاسخگوی سؤالات و ابهامات کاربران جدید باشید. در این صورت می توانید مشتریان و کاربران بالقوه را به بالفعل تبدیل کنید.

بخش نظرات رپورتاژ آگهی را بررسی کنید و دیدگاه های افراد را بشنوید. ممکن است برخی از آن‌ها از روی غرض ورزی باشد اما همیشه دیدگاه های با کیفیت و سودمندی در میان آن‌ها یافت می شود.

ویژگی های رپورتاژ آگهی خوب

تا اینجا فهمیدیم که رپورتاژ آگهی چیست و اهمیت آن را دریافتیم. اکنون برخی از ویژگی هایی را که یک رپورتاژ آگهی خوب را از بد متمایز می کند، بررسی خواهیم کرد.

متناسب با محتوای میزبان رپورتاژ آگهی

همان طور که در بخش های قبل نیز اشاره شد، بهترین میزبان برای رپورتاژ آگهی شما وب‌سایتی است که با محتوا و محصول شما متناسب باشد. البته می توان این مسئله را نادیده گرفت اما بهترین گزینه ممکن نخواهد بود.

صادقانه و به دور از اغراق

نوشتن متنی که حاوی یک سری مطالب به دور از ذهن و اغراق آمیز است، برای شما مخاطب به دنبال نمی آورد. شاید در یک بازه زمانی کوتاه عده ای را کنجکاو کنید که از وب‌سایت شما دیدن کنند اما بدون شک در درازمدت منفعتی برای شما نخواهد داشت. از به کار بردن تیترهای عجیب و غیر عادی خودداری کنید. نوشتن تیتر جذاب با تیتر اغراق آمیز تفاوت دارد.

لحن صمیمی و در عین حال محکم

با کاربران صمیمی باشید. آن‌ها را دوستان و کاربران وب‌سایت خود تصور کنید. سعی کنید متن شما به گونه‌ای باشد که با وب‌سایت شما ارتباط برقرار کرده و شما را از جنس خودشان تصور کنند.

نوشتن صمیمی به معنای آن نیست که برند خود را قاطعانه و با صلابت معرفی نکنید. متنی بیشترین تأثیر را خواهد داشت که بتواند در عین صمیمی بودن، چهره استوار برند شما را به تصویر بکشد.

مختصر و مفید

از زیاده گویی و نوشتن ریز و درشت برند خود پرهیز کنید. کاربر نیاز ندارد شما را بشناسد تا به وب‌سایت شما مراجعه کند. کاربر کافی است به شما اعتماد کند تا سری به وب‌سایت شما بزند. شناخت در درازمدت حاصل خواهد شد. سعی کنید روی یک موضوع تمرکز کرده و از پرداختن به جنبه های مختلف شرکت خود پرهیز کنید.

حاوی اطلاعات مفید و علمی

قصد شما تبلیغات نیست. متن شما باید حاوی اطلاعاتی باشد که کاربر به خواندن آن تمایل داشته باشد. در غیر این صورت بلافاصله و پس از خواندن چند جمله از آن خارج خواهد شد. تبلیغات و جذب مخاطب باید در دقیقه ۹۰ یا حتی در وقت های اضافه صورت بگیرد. در میانه متن نیز با بک لینک های جذاب و مرتبط می توانید مشتری را به ورود به وب‌سایت خود ترغیب کنید.

حاوی کلمات کلیدی مرتبط

متن شما باید حاوی کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار شما باشد. برای مثال برای وب‌سایت فروش لپ تاپ، کلمات کلیدی (خرید لپ تاپ ایسوس) می تواند یکی از این کلمات باشد که می توانید روی آن مانور دهید.

بک لینک ها به شما کمک می کنند که کاربر به وب‌سایت شما وارد شوند و با هر بار کلیک روی آن‌ها، سئوی شما نزد موتورهای جستجو در حیطه بک لینک مورد نظر و بک لینک های مرتبط با آن ارتقا می یابد.

اشتباهات رایج در نوشتن رپورتاژ آگهی

رپورتاژ آگهی مزایای فراوانی دارد اما اشتباهات رایج در نوشتن رپورتاژ آگهی چیست و چگونه می تواند موجب تخریب چهره وب‌سایت شما شود؟

انتشار رپورتاژ آگهی یکسان در چند وب‌سایت مختلف

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات در نوشتن رپورتاژ آگهی انتشار یک متن یکسان در چند وب‌سایت مختلف است. برای مثال یک رپورتاژ آگهی در خصوص مبلمان تهیه کرده و آن را در ۴ وب‌سایت خبری، ورزشی، تکنولوژی و دکوراسیون منتشر می کنید. چنین اقدامی یک اشتباه فاحش سئو است.

اولاً متن رپورتاژ آگهی باید متناسب با محتوای وب‌سایت میزبان باشد که در این مثال تنها وب‌سایت دکوراسیون با محصول شما همخوانی دارد. ثانیاً متن یکسان شما توسط موتورهای جستجو در چند وب‌سایت مختلف شناسایی شده و حتی می تواند تأثیر منفی در سئوی شما داشته باشد. چراکه موتورهای جستجو آن را ناقض قوانین کپی رایت شناسایی می کنند و ممکن است وب‌سایت های میزبان را نیز جریمه کنند.

تبلیغات صرف

متن شما نباید تنها تبلیغات صرف باشد. متن رپورتاژ آگهی باید حاوی اطلاعاتی باشد که به مخاطب منفعت برساند. نوشتن متن تبلیغاتی پیامد عالی در پی نخواهد داشت و برای شما کاربران منحصر به فرد به دنبال نخواهد داشت.

استفاده از صفحه فرود نادرست

گاهی اوقات صفحه فرود شما به حدی شلوغ یا حاوی اطلاعات اندک است که کاربر سردرگم می شود. صفحه فرود در عین سادگی باید اطلاعات کاملی برای معرفی یا خرید محصول و خدمات شما را در بر داشته باشد.

ترسیم مدینه فاضله

دوباره تأکید می کنیم که در خصوص برند خود اغراق نکنید. برند خود را به گونه‌ای ترسیم نکنید که بدون رقیب است یا محصولات و خدمات تمام رقبای شما از شما بی کیفیت تر است. حقیقت را بگویید و تصمیم گیری را به کاربر بسپارید.

اگر به عنوان صاحب کسب و کار در نوشتن رپورتاژ آگهی تجربه دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید. آیا به عنوان کاربر تابه‌حال با متن های رپورتاژ آگهی در وب‌سایت مورد علاقه خود روبرو شده اید؟ شما به عنوان دارنده وب‌سایت تجربه ای در خصوص انتشار رپورتاژ آگهی دارید؟ بخش دیدگاه های آژانس بازاریابی محتوایی آژمان منتظر انتشار تفکرات شما در این زمینه است.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

برای امتیاز دادن از 1 تا 5 ستاره انتخاب کن!

میانگین امتیاز: 4.6 / 5. تعداد رای ها: 12

بدون امتیاز! اولین امتیاز رو ثبت کن.

ارسال دیدگاه