۱۰ تکنیک تبلیغ نویسی حرفه ای – آشنایی با بهترین تکنیک های تبلیغ نویسی

دسته : آموزش تولید محتوا

یکی از شاخه های برجسته درخت تنومند تولید محتوا، تبلیغ نویسی یا کپی رایتینگ است. تبلیغ نویسی در دنیای وب بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و شرکت های زیادی برای افزایش فروش و بازاریابی محصولات یا خدمات خود دست به دامان آن می شوند. تبلیغ نویسی فرآیندی حرفه ای است و نیاز دارد که در مسیر درستی هدایت شود. اما تبلیغ نویسی چیست و بیشتر توسط چه افرادی مورد استفاده قرار می گیرد؟ چه افرادی توانایی تبلیغ نویسی دارند؟ در ادامه این مطلب از آژانس بازاریابی محتوایی آژمان با تکنیک های تبلیغ نویسی آشنا خواهیم شد و تعریف درستی از این مقوله پرکاربرد در دنیای وب خواهیم داشت.

۱۰ تکنیک تبلیغ نویسی حرفه ای - آشنایی با بهترین تکنیک های تبلیغ نویسی

تبلیغ نویسی چیست؟

یکی از حوزه های پرطرفدار تولید محتوا در دنیای پرهیاهوی اینترنت، تبلیغ نویسی است. همان طور که از نام آن می توان حدس زد، تبلیغ نویسی در رابطه با تبلیغ کالا یا خدمات است. به طور کلی «هر محتوایی که در خدمت تبلیغ یک محصول باشد» تبلیغ نویسی خوانده می شود.

این محتوا می تواند متنی، صوتی، تصویری یا ویدیویی باشد. البته یک تفاوت عمده بین تبلیغ عادی با تبلیغ نویسی محتوایی وجود دارد که در ادامه نیز بیشتر با آن آشنا خواهیم شد. اما به طور کلی، تبلیغات عادی کاملاً واضح و آشکار به معرفی کالا یا خدمات می پردازد؛ این در حالی است که در تبلیغ نویسی حرفه ای مخاطب را با یک محتوای حرفه ای و تخصصی به چالش کشیده و او را به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به خرید کالا یا خدمات ترغیب می‌کنند.

با این وجود، محتوای ما باید به گونه ای باشد که مخاطب تصور نکند با یک تبلیغات صرف طرف است و احساس کند در حال یادگیری یا افزایش معلومات خود است. این مقوله نه تنها باید احساس شود، بلکه باید به صورت کامل به حقیقت بپیوندد. هر محتوایی که در راستای تبلیغ نویسی نوشته می شود، باید مهارت ها یا اطلاعات مخاطب شما را در یک زمینه خاص ارتقا دهد. در ادامه با برخی از اصول کپی رایتینگ آشنا خواهیم شد.

تکنیک های تبلیغ نویسی

تبلیغ نویسی یک فرآیند کاملاً حرفه ای و تخصصی است و بدون شک هر کسی توان نوشتن یا تولید آن را ندارد. همان طور که تولید محتوای اختصاصی از توان هر کسی خارج است، تبلیغ نویسی نیز توسط افراد و گروه های متخصص و با تجربه نوشته می شود.

تکنیک های تبلیغ نویسی بسیار بیشتر از ۱۰ موردی هستند که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد اما اگر فردی با این ۱۰ تکنیک اساسی آشنا شود، می تواند به سادگی اصول دیگر تبلیغ نویسی را نیز در محتوای خود پیاده کند.

تکنیک اول: محتوای علمی و تخصصی

با اینکه یکی از اهداف تبلیغ نویسی معرفی کالا یا خدمات و کمک به فروش آن است، اما نباید تنها هدف تبلیغ نویس باشد. یکی از مهم‌ترین تکنیک های تبلیغ نویسی نوشتن محتوایی است که علاوه بر کمک به فروش کالا یا خدمات، محتوایی علمی و تخصصی برای ارائه داشته باشد.

کمتر کسی وقت و حوصله خواندن، شنیدن یا دیدن تبلیغات را دارد. در فضای اینترنت اگر مخاطب شما احساس کند که وقت او در حال هدر رفتن است، ترجیح می دهد که از تلف کردن وقت خود لذت برده و حداقل آن را با سرگرمی تلف کند. محتوای علمی این احساس را به مخاطب می دهد که در حال افزایش اطلاعات است. احساس می کند که در یک زمینه خاص مطالعه ای سودمند انجام می دهد و همین عامل باعث جذب حداکثری مخاطب خواهد شد.

اگر در یک زمینه خاص در حال تبلیغ نویسی هستید، باید با زبان اولیه و الفبای این حوزه آشنایی داشته باشید. در این صورت می توانید با مخاطب خود ارتباط برقرار کرده و اعتماد او را جلب کنید.

تکنیک دوم: ساده و به دور از تکلف

نوشتن محتوای علمی و تخصصی یکی از تکنیک های تبلیغ نویسی است که نباید نادیده گرفته شود؛ با این وجود، محتوای شما نباید فدای مطالب علمی و تخصصی شود. محتوایی می تواند بیشترین تأثیر را در مخاطب داشته باشد که با کلمات ساده و زبانی خودمانی نوشته شده باشد.

لازم نیست برای مخاطب عام خود کلاس تخصصی درس گذاشته و تصور کنید تمام افراد در حال تحقیق و پژوهش آکادمیک هستند. بیشتر افراد در حال مطالعه و جمع آوری اطلاعات عمومی هستند. هرچه متن شما ساده تر باشد، زمان بیشتری با مخاطب خود ارتباط برقرار خواهید کرد. به محض اینکه این زبان ساده و خودمانی از آنچه که باید پیچیده تر شد، ارتباط شما با مخاطب قطع می شود.

تکنیک سوم: نزدیک به فرهنگ عامه

هر محتوایی یک مخاطب و قشر خاص را هدف قرار می دهد. ارتباط با فرهنگ عامه از تکنیک های تبلیغ نویسی است که هیچ‌گاه نباید فراموش شود. برای مثال اگر محصول یا خدمات شما برای یک منطقه جغرافیایی خاص تعریف شده است، محتوای شما نیز باید به گونه ای تنظیم شود که این منطقه جغرافیایی را هدف قرار دهد.

تبلیغ نویس حرفه ای باید رگ خواب هر قشر جامعه را شناسایی کرده و بر روی آن تأکید کند. اگر بخش عمده جامعه آماری شما را جوانان تشکیل می دهند، باید محتوای شما نیز برای جوانان تنظیم شده باشد.

تکنیک چهارم: عدم فشار و اجبار مخاطب

هیچ‌وقت مخاطب خود را برای خرید یا اقدامی خاص تحت فشار نگذارید. بهترین راهکار شما این است که در میان محتوای خود گاهی اوقات مخاطب را دعوت به اقدام کنید و تصمیم نهایی را به او واگذار کنید. در خصوص دعوت به اقدام در قدم دهم توضیح بیشتری خواهیم داد.

اگر لحظه به لحظه مخاطب خود را به سمت خرید یا مراجعه به صفحه دیگری سوق دهید، مخاطب احساس آرامش خود را از دست می دهد. به علاوه، این احساس به وجود می آید که شما علاقه ای به حضور مخاطب در این صفحه مورد نظر ندارید و تنها هدف شما ارجاع او به صفحه ثانویه است.

تکنیک پنجم: صادقانه و بی آلایش

هیچ‌وقت از تکنیک هایی استفاده نکنید که مخاطب شما احساس کند در حال گول خوردن است. همیشه سعی کنید صادقانه با مخاطب خود صحبت کنید. هنگامی که از مسیری نادرست و غیر حرفه ای در حال ارتباط با مخاطب هستید، ممکن است مشتری به شما اعتماد کند. این اعتماد به محض شکستن دیوار دروغین شما از بین می رود.

هدف شما از تبلیغ نویسی باید به دست آوردن مشتری یا کاربران دائمی و وفادار باشد. هر کسب و کار و مجموعه ای می تواند با پرداخت هزینه تبلیغات در کوتاه مدت مشتری جذب کند. هدف از تبلیغ نویسی جذب مشتری و کاربران دائمی و وفادار است. مشتریانی که در ادامه راه با شما بمانند و داستان کسب و کار شما را با شما بنویسند. مشتریانی که چند سال بعد به حضور و وفاداری آن‌ها افتخار کنید و بتوانید کسب و کار خود را به پشتوانه آن‌ها گسترش دهید.

تکنیک ششم: غیرمستقیم و حرفه ای

هیچ وقت سعی نکنید در میانه یک متن حرفه ای و علمی مخاطب خود را به خرید یک محصول ترغیب کنید. با این کار مخاطب بلافاصله تصور می کند که وقت خود را تلف کرده است و تمام وقت در حال خواندن یا مشاهده یک محتوای تبلیغاتی بوده است.

هنگامی که متن شما به لحاظ علمی و تخصصی به غنای کافی رسید، هنگامی که اوج داستان شما شکل گرفت، نوبت به اشاره بسیار جزئی به مسئله ای است که دلیل اصلی نوشتن شما است. اکنون با لطافت هرچه تمام تر به مخاطب خود می گویید که فلان محصول نیز در آنجا ممکن است وجود داشته باشد و بلافاصله از آن رد خواهید شد. به گونه ای که حتی مخاطب نیز احساس کند بسیار به آن کم پرداخته شده است. نگران نباشید، اگر مخاطب شما واقعاً قصد خرید کالا یا خدمات شما را داشته باشد، این بهترین راهکار برای دعوت او است.

تکنیک هفتم: اشاره به نقاط ضعف و قوت

آموختیم که یکی از تکنیک های تبلیغ نویسی حرفه ای صداقت در گفتار است. این صداقت باید به اندازه ای باشد که حتی نقاط ضعف شما را نیز نمایان کند. هیچ وقت از اشاره به نقاط ضعف در کنار نقاط قوت خود واهمه نداشته باشید. مخاطب معمولاً این صداقت شما را به فال نیک گرفته و اعتماد او به محصول شما بیشتر خواهد شد.

هرکسی تصور کند که محصول یا خدمات او بی نقص و کامل است، بدون شک به شما دروغ می گوید. هیچ محصولی بی نقص نیست و هیچ خدماتی کامل نیست. قدرت یک برند در اعتراف به اشکالات و میزان تلاش او برای رفع این اشکالات است. مهم نیست که نقاط ضعف شما چند مورد هستند؛ تا زمانی که برای رفع آن‌ها تلاش می کنید، مشتری به شما اعتماد خواهد کرد. اما زمانی که تنها هدف شما کسب سود بیشتر شود و مشکلات و نقاط ضعف خود را پشت گوش بیندازید، مشتریان شما شروع به ریزش خواهند کرد.

در تبلیغ نویسی نیز سعی کنید نقاط ضعف خود را در کنار نقاط قوت آشکار کنید. در این صورت به مشتریانی دست خواهید یافت که علاوه بر خرید، به شما پیشنهاداتی در راستای رفع مشکلات ارائه خواهند داد.

تکنیک هشتم: احترام به رقبای حوزه کاری

هیچ‌وقت سعی نکنید که رقبای خود را نادیده گرفته و به مخاطب القا کنید که یکه تاز عرصه کسب و کار خود هستید. احترام به رقبای خود باعث می شود که مخاطب نیز به شما احترام بگذارد. حتی ممکن است که رقبای شما این احترام را به شما نگذارند، اما شما از اصول خود دست نکشید.

بدون شک هر کسب و کاری دارای رقبای زیادی است. از مقایسه خود با سایر رقبا پرهیز کنید اما نقاط قوت خود را نیز در رقابت با آن‌ها برجسته کنید. برای مثال اگر در یک زمینه خاص تخصص دارید و رقیب شما در این قابلیت ناتوان است، تأکید بیشتری بر این مسئله در محتوای خود داشته باشید.

برخی از برندها اشتباه بزرگی مرتکب می شوند؛ هنگام شروع کار یک نقطه ضعف رقبا را شناسایی کرده و توان بسیاری در این زمینه صرف می کنند. تمام شعار و هدف شرکت خود را در این راستا متمرکز می کنند و در ابتدا نیز این روند برای آن‌ها بسیار کارساز است. به محض اینکه رقبای او این نقطه ضعف خود را برطرف کنند، مشتریان او نیز ریزش می کنند، چراکه این احساس به وجود می آید که تنها نقطه قوت این شرکت از بین رفته است و به سمت رقبای او سرازیر می شوند. هیچ وقت تمرکز و سرمایه گذاری بسیاری بر یک مسئله بخصوص صرف نکنید.

تکنیک نهم: احترام به شعور مخاطب

تصور نکنید که در حال مکالمه و ارائه اطلاعات به یک کودک هستید. به شعور مخاطب خود احترام بگذارید. تصور شما بر این باشد که خود شما مخاطب محتوای خود هستید. برای خود بنویسید و مخاطب خود را هوشمندتر از خود نیز تصور کنید. باور داشته باشید که مخاطب امروزی به دلیل سیل عظیم محتوای علمی بسیار هوشمند است و بلافاصله اشتباهات و عدم صداقت شما را متوجه می شود.

تکنیک دهم: پیشنهاد به اقدام

یکی از آخرین تکنیک های تبلیغ نویسی که به لحاظ اهمیت ممکن است در رتبه اول باشد، «دعوت به اقدام» یا در عبارتی بهتر «پیشنهاد به اقدام» است. دلیل اینکه این قدم را در انتها ذکر می کنیم این است که معمولاً دعوت به اقدام در انتهای تبلیغ نویسی انجام می شود.

هر محتوای حرفه ای که جهت تبلیغ کالا یا خدمات نوشته شده باشد، باید مخاطب را دعوت به اقدام خاصی کند. این دعوت ممکن است خرید یک محصول به صورت مستقیم، کلیک روی یک لینک، وارد کردن اطلاعات، عضویت در خبرنامه، عضویت در سرویس پیامکی، شرکت در نظرسنجی، به اشتراک گذاشتن دیدگاه، خواندن یک مطلب، مشاهده یک ویدیوی مرتبط دیگر یا مواردی از این دست باشد.

باید سعی کنید که مخاطب را به گونه ای با محتوای خود درگیر کنید. مکان و زمان این دعوت بستگی به محتوا و البته نوع دعوت شما دارد. ممکن است در ابتدا، در میانه، در انتها یا در تمام این موارد کاربر را دعوت به اقدام کنید.

«دعوت به اقدام» معمولاً به گونه ای است که به صورت مستقیم به کاربر پیشنهاد می شود. بنابراین به گونه ای القا می شود که شما نیز در این دعوت دخیل هستید و کالا یا خدمات متعلق به شما است یا از آن سود می برید. «پیشنهاد به اقدام» به گونه ای است که شما از آن کالا یا خدمات استفاده کرده اید، کیفیت آن را دوست دارید و از سر دوستی می خواهید که این محصول با کیفیت را به مخاطب خود پیشنهاد دهید. بنابراین مورد دوم کاربردی تر بوده و اعتماد بیشتری از مشتری جلب خواهد کرد.

همان طور که در ابتدا اشاره شد، تکنیک های تبلیغ نویسی حرفه ای بیش از مواردی است که در این مطلب به آن‌ها اشاره شد. در مطالب دیگری به صورت مفصل به برخی از تکنیک های دیگر نیز خواهیم پرداخت. تا آن موقع، خوشحال می شویم که شما نیز دیدگاه های خود را در خصوص بهترین تکنیک های تبلیغ نویسی با ما در میان بگذارید. اگر شما نیز یک تولیدکننده محتوا هستید، چه مواردی را در ذهن دارید که از دیدگاه شما در این مطلب از قلم انداخته شد. البته این یک «دعوت به اقدام» نیست و تنها خواهشی دوستانه از شما جهت همفکری و تبادل نظرات تخصصی شما است. در آژانس بازاریابی محتوایی آژمان همیشه از ذهن های روشن و متفکر استقبال خواهیم کرد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

برای امتیاز دادن از 1 تا 5 ستاره انتخاب کن!

میانگین امتیاز: 4.8 / 5. تعداد رای ها: 16

بدون امتیاز! اولین امتیاز رو ثبت کن.

ارسال دیدگاه