درآمد کارشناس تولید محتوا در ایران حدودا چقدر است؟

دسته : تیم بازاریابی محتوایی

تولید محتوا یکی از حرفه هایی است که در سال های اخیر در کشور ما طرفداران زیادی پیدا کرده است.تولید محتوا بازه گسترده ای را در بر می گیرد و نمی توان آن را به یک حوزه خاص محدود کرد. مشکلاتی که بیماری کرونا در مدت اخیر برای حوزه کسب و کار به وجود آورد، باعث رونق گرفتن تولید محتوا شد. اما درآمد کارشناس تولید محتوا در حقیقت چقدر است؟ چه افرادی می توانند در این حوزه مشغول به فعالیت باشند؟ آیا حقوق کارشنای تولید محتوا به اندازه ای هست که بتوان انتظار یک شغل دائمی و منبع درآمد کافی را از آن داشت؟ جواب این سؤالات و آنچه در خصوص مباحث مالی تولید محتوا لازم است را در ادامه این مطلب از آژانس بازاریابی محتوایی آژمان بخوانید.

درآمد کارشناس تولید محتوا در ایران حدودا چقدر است؟

آیا تولید محتوا تنها ترجمه و متن است؟

تولید محتوا بازه گسترده ای را در بر می گیرد. تصور اینکه تولید محتوا تنها به معنای ترجمه یا تولید یک متن ساده است، یک درک ابتدایی از صنف تولید محتوا است. تولید محتوای متنی بدون شک متداول ترین شکل تولید محتوا در ایران است.

اما تولید محتوا شیوه های دیگری همچون تولید محتوای تصویری، صوتی و البته ویدیویی دارد. تولید محتوای تصویری به دلیل پلتفرم اینستاگرام طرفداران بسیاری دارد و تولید محتوای ویدیویی نیز در کشورهای دیگر از جمله ایالات متحده به دلیل پلتفرم یوتیوب به سرعت در حال رشد است و آن را آینده تولید محتوا می دانند.

محتوای تصویری

محتوای تصویری به شما کمک می کند که با تصاویر با کیفیت در کوچک‌ترین زمان ممکن مخاطب خود را تحت تأثیر قرار دهید. تصاویر قدرتی دارند که در هیچ متنی نهفته نیست. در عصری که افراد زمان بسیاری کمی برای مطالعه متن دارند، تصاویر می توانند تأثیر بسیار زیادی در مخاطب داشته باشند.

محتوای صوتی

محتوای صوتی (پادکست) با اینکه طرفداران کمتری دارد اما به دلیل خاص بودن آن هنوز هم پابرجاست. لذتی که با بستن چشم ها و گوش دادن به یک محتوا قابل ترسیم است، در هیچ محتوای دیگری قابل دسترسی نیست. در محتوای صوتی تصورات شما پرواز کرده و خود کارگردان تصویر خواهد بود.

محتوای ویدیویی

محتوای ویدیویی را آینده تولید محتوا می دانند. در پلتفرم یوتیوب افرادی با عنوان «یوتیوبر» هستند که درآمدهای چند ده هزار دلاری و گاهی چند صد هزار دلاری دارند. کانال های یوتیوبی هستند که تنها توسط یک نفر یا چند نفر ساده مدیریت می شوند و بیش از 100 میلیون دنبال کننده دارند.

در هر زمینه ای که بخواهید در یوتیوب محتوا پیدا می شود و دومین موتور جستجوی قدرتمند جهان پس از گوگل را در اختیار دارد. متأسفانه به دلیل مشکلات فراوان فیلترینگ و البته تحریم های آمریکا درآمد زایی از یوتیوب بسیار دشوار (و نه غیر ممکن) است.

کارشناس تولید محتوا چه وظایفی دارد؟

قبل از اینکه به درآمد کارشناس تولید محتوا بپردازیم و بفهمیم که آیا شغل تولید محتوا پولساز است یا نه بهتر است درک درستی از این شغل داشته باشیم. اینکه کارشناس تولید محتوا چه وظایفی دارد و نیاز به چه تخصص هایی دارد؟

معمولاً کارشناس و کارشناس ارشد تولید محتوا دو شغل متفاوت هستند. البته امروزه در آگهی های استخدامی کارشناس تولید محتوا بیشتر یافت می شود و متأسفانه انتظار می رود که کارشناس تولید محتوا وظایف کارشناس ارشد را انجام دهد که به هیچ عنوان منطقی نیست.

تسلط به زبان انگلیسی

اولین وظیفه کارشناس تولید محتوا آگاهی به یک یا چند زبان خارجی است. زبان انگلیسی می تواند منابع تولید محتوای بسیار زیادی را در اختیار شما بگذارد و بهترین گزینه محسوب می شود. با این وجود برخی زبان های خارجی که افراد کمتری به آنها تسلط دارند، می توانند بازار کار منحصر به فردی برای شما ایجاد کنند.

برای مثال عربی، فرانسوی، آلمانی، اسپانیایی، کردی و ترکی زبان هایی هستند که می توانند به عنوان کارشناس تولید محتوا درهای متفاوتی را به روی شما بگشایند. به همین دلیل بهتر است خودتان را به یک زبان خاص محدود نکنید.

آشنایی با اصول روزنامه نگاری

تولید محتوا تنها به معنای ترجمه یک متن نیست. گاهی اوقات هیچ منبع انگلیسی یا زبان خارجی در اختیار شما نیست. باید با مطالعه منابع مختلف بتوانید یک متن منحصر به فرد به زبان خودتان بنویسید. به شیوه ای که متن شما از چند منبع مختلف گرفته شده باشد اما مشابه هیچ کدام نباشد.

حتی اگر متن شما ترجمه یک یا چند منبع خارجی باشد، اصول روزنامه نگاری باید در آن رعایت شود. اصل ساده نویسی، استفاده از کلمات ساده و بدون تکلف، استفاده از کلمات فارسی و بسیاری موارد دیگر که از حوصله این مطلب خارج است.

آشنایی با اصول ابتدایی سئو

هر متنی نمی تواند توسط موتورهای جستجو شناسایی شده و در صفحات اولیه موتورهای جستجو به نمایش درآید. با اینکه مبحث سئو یک مبحث کاملاً تخصصی است، کارشناس تولید محتوا نیز باید به اصول اولیه آن آشنایی داشته باشد. معمولاً متخصص سئو موارد مربوط به سئو را تحت کنترل دارد اما برای ارتباط صحیح و تعامل سازنده با او، باید الفبای سئو را متوجه شوید.

برخی شرکت ها انتظار دارند که با استخدام کارشناس تولید محتوا تمام نیازهای محتوایی آنها برطرف شود و از شما می خواهند که شاخ غول برای آنها بشکنید. با اینکه این انتظار کاملاً غیرمنطقی است، اما باید خودتان را برای این موقعیت ها نیز آماده کنید. مقالات تخصص فراوانی در خصوص سئو وجود دارد و به زودی نیز در این زمینه مطالبی از وبلاگ آژمان منتشر خواهد شد.

آشنایی با سیستم مدیریت محتوای وردپرس

انواع سیستم مدیریت محتوا در بازار کار کارشناس تولید محتوا دخیل است، اما وردپرس حرف اول را می زند. وردپرس حدود 50 درصد مدیریت محتوای سطح وب را در کنترل دارد و بیش از 27 میلیون وب‌سایت در جهان با وردپرس مدیریت می شوند.

در ایران نیز بیشتر شرکت ها به دلیل امنیت، سادگی، قیمت پایین و دسترسی آسان به وردپرس علاقه دارند. شما نیز به عنوان کارشناس تولید محتوا حتماً باید به وردپرس آشنایی داشته باشید. تسلط و آشنایی به سیستم های مدیریت محتوای دیگر همچون جوملا و دروپال و فروشگاه سازهایی نظیر پرستاشاپ، اوپن کارت و مجنتو نیز یک مزیت برای شما خواهد بود.

آشنایی با شبکه های اجتماعی

بسته به نیازهای شرکتی که برای آن کار می کنید، بدون شک یکی از انتظارات آنها از شما به عنوان کارشناس تولید محتوا این است که در شبکه های اجتماعی نیز فعالیت کنید. هر شرکتی صفحات خود را در شبکه های اجتماعی دارد و نیازمند آن است که برخی (یا خلاصه ای) از محتوای خود را در آنها منتشر کند.

شبکه های اجتماعی اینستاگرام و تلگرام در ایران از محبوبیت بیشتری برخوردارند. برخی شرکت ها در فیسبوک و تویتر نیز صفحه دارند و آشنایی با آن‌ها یک برتری برای شما خواهد بود.

آشنایی با نرم افزارهای ویرایش عکس

هر محتوای متنی نیازمند یک سری تصاویر است. این تصاویر برای هر شرکت باید ویژگی های مشخصی داشته باشند. هر شرکت دارای استانداردهای مخصوص به خود است و نیاز دارد که تصاویر در این راستا تهیه شوند. در ایران معمولاً از تصاویر رایگان استفاده می شود اما همین تصاویر نیز نیازمند ویرایش هستند.

معمولاً از نرم افزار فوتوشاپ برای ویرایش و گرفتن خروجی تصاویر استفاده می شود. باید حتماً با اصول تغییر ابعاد، ویرایش جزئی، تغییر حجم و خروجی گفتن در این نرم افزار آشنا باشید. همچنین اصول حرفه ای ویرایش عکس برای تولید محتوای تصویری اختصاصی یک مزیت برای شما خواهد بود.

آشنایی با نرم افزارهای ویرایش ویدیو

اگر هدف اصلی شما یا شرکت شما تولید محتوای ویدیویی است، باید با برخی از نرم افزارهای این حوزه آشنایی داشته باشید. اگر قصد دارید در حوزه تولید محتوا دوام بیاورید، پیشنهاد می کنیم حتماً با تولید محتوای ویدیویی نیز آشنا شوید. تولید محتوای ویدیویی با اینکه زمان بر و دشوار است اما می تواند درآمد به مراتب بیشتری نسبت به تولید محتوای متنی داشته باشد.

بهترین نرم افزارها

نرم افزارهای شرکت ادوبی در این زمینه حرف اول را می زنند. آموزش های فراوانی در خصوص این نزم افزارها وجود دارد و یادگیری آنها نیز زیاد دشوار نیست. نرم افزارهای ادوبی پریمیر پرو و ادوبی افتر افکتس از شاخص ترین نرم افزارهای این حوزه هستند.

برای تولید محتوای بهتر و البته پادکست های حرفه ای نیز به نرم افزار ادوبی آدیشن نیاز خواهید داشت. ادیوس نیز یکی از نرم افزارهایی است که یادگیری آن ساده و بسیار پرطرفدار است. نرم افزار کَمتِیژا (Camtasia) نیز برای ضبط صفحه نمایش و تولید محتوای آموزشی (نظیر نرم افزارها) پرطرفدار است.

درآمد کارشناس تولید محتوا

اکنون تمام این ها به کنار، درآمد کارشناس تولید محتوا با این همه دنگ و فنگ چقدر است؟ آیا حقوق کارشناس تولید محتوا به اندازه ای هست که کفاف زندگی را بدهد؟ جواب این سؤال به چند عامل بستگی دارد که در ادامه بررسی خواهیم کرد.

میزان مهارت ها

هرچه مهارت های شما بیشتر باشد، درآمد شما نیز بیشتر است. دلیل اینکه ابتدا به مهارت های کارشناس تولید محتوا پرداختیم، همین بود. اگر مهارت شما در تمام زمینه های تولید محتوا بالا باشد، برای شرکت موردنظر حکم آچار فرانسه را دارید.

تولید محتوا یک فرایند تخصصی و گروهی است. با این وجود، برخی شرکت ها در ابتدای کار تصمیم دارند با کمترین هزینه، تولید محتوا را شروع کنند.

همین عامل باعث می شود که به دنبال افرادی باشند که توانایی ها متعددی در زمینه های مختلف دارند. مزیان مهارت های شما شانس استخدام و البته میزان دستمزد شما را افزایشی می دهد. کسی که به اندازه 4 نفر کار می کند، حدأقل دستمزد 2 نفر را باید دریافت کند که یک معامله برد – برد خواهد بود.

میزان تجربه

شاید در توانایی و تخصص های شما بسیار بالا است؛ با این وجود، نه تنها خبری از درآمد بالا نیست، بلکه حتی خبری از درآمد هم نیست. شرکت ها به دنبال افرادی هستند که نمونه کار حرفه ای داشته و حدأقل در یک شرکت سابقه کار داشته باشند.

به همین دلیل در ابتدای مسیر مدت ها خبری از درآمد بالا نخواهد بود. پیشنهاد می کنیم که چند نمونه کار تولید کرده و در وب‌سایت یا شبکه های اجتماعی خود قرار دهید. همچنین می توانید پیشنهاد همکاری موقت رایگان با برخی شرکت ها داشته باشید. این گونه می توانید نمونه کار و سابقه حرفه ای برای خود به دست آورید.

محل زندگی

با اینکه تولید محتوا نیازی به حضور در محل کار ندارد اما متأسفانه این مسأله در ایران هنوز جا نیفتاده است. شرکت ها می خواهند کارمندان شرکت خود را در مقابل دید داشته باشند. همین مسئله باعث می شود که میزان درآمد افراد متفاوت باشد. افرادی که در تهران و دیگر شهرهای بزرگ زندگی می کنند، به شرکت های بزرگ با توان مالی بالا دسترسی دارند و بدون شک درآمد بیشتری دارند.

اگر توان حضور در شهر دیگر را دارید، این کار می تواند درآمد شما را افزایش دهد. البته افراد بومی که دارای منزل مستقل هستند، به مراتب درآمد بیشتری دارند. در غیر این صورت ممکن است مجبور شوید آنچه به دست می آورید را برای اجاره منزل و دیگر مخارج زندگی هزینه کنید.

سطح توقعات

تولید محتوا یک بازار بسیار دشوار است. مهارت های زیادی نیاز دارید و تجربه بسیار در این حرفه تأثیرگذار است. یک روز می نشینید و با خواندن مطالب گذشته خود می خندید. مطالب شما به مرور رنگ و بوی حرفه ای به خود می گیرند و نباید در ابتدا توقع زیادی داشته باشید.

متأسفانه در ایران درآمد هیچ فردی از جمله درآمد کارشناس تولید محتوا منصفانه نیست. ممکن است برخی شرکت ها نیز از عدم تجربه شما سوء استفاده کنند و با مبالغ ناچیز شما را قانع کنند.

همچنین افرادی که به تولید محتوا روی آورده اند هر روز بیشتر می شود. همین مسئله درآمد کارشناس تولید محتوا را تحت الشعاع قرار داده است.

توان مالی و قدمت شرکت کارفرما

ممکن است شرکت کارفرمای شما قصد سوء استفاده نداشته باشد اما توان مالی آن در همین حد باشد. اگر شرکت مورد نظر برای شما دلسوز است، اطمینان داشته باشید که به مرور زمان همه چیز بهتر می شود. حوصله داشته باشید و سعی کنید فشار زیادی روی شرکت نیاورید. به مرور اوضاع بهتر می شود.

نوع محتوا

همان طور که گفته شد، برخی از انواع تولید محتوا از جمله تولید محتوای ویدیویی درآمد بیشتری برای شما در بر خواهد داشت. از طرفی به دلیل بازار کار گسترده تر تولید محتوای متنی شاید محتوای متنی برای شما منطقی تر باشد. روی یکی از آن‌ها تمرکز کرده و به مرور خود را در دیگر زمینه ها نیز تقویت کنید.

نحوه پرداخت دستمزد کارشناس تولید محتوا

هر شرکتی به صورتی درآمد شما را پرداخت می کند. نحوه درآمد کارشناس تولید محتوای حضوری با دورکار متفاوت است. برخی الز رایج ترین انواع سیستم پرداخت دستمزد کارشناس تولید محتوا به شیوه زیر هستند:

دستمزد کلمه ای

معمولاً شرکت ها به چند صورت به شما دستمزد می دهند. دستمزد کلمه ای برای افراد کم تجربه رایج تر است. اگر قصد دورکاری دارید، دستمزد کلمه ای اولین انتخاب شما است. بسته به تمام مواردی که در این مطلب عنوان شد، ممکن درآمد شما از کلمه ای 15 تومان تا کلمه ای 300 تومان و حتی بیشتر متغیر باشد. بازار کار تولید محتوا متأسفانه به دلیل نداشتن مدیریت و صنف معتبر بسیار آشفته است. معمولاً از افراد کم تجربه سوء استفاده می شود.

دستمزد پروژه ای

نوع دوم به صورت پروژه ای است. برخی شرکت ها قصد دارند که وبلاگ یا وب‌سایت خود را با تعدادی مقالات تخصصی مجهز کنند. به همین دلیل به دنبال افرادی هستند که پروژه تولید محتوای آنها را به عهده بگیرد. در این نوع نیز ممکن است به صورت کلمه ای به شما دستمزد پرداخت شود. شاید هم برای تعداد فلان مقاله به شما فلان میلیون تومان پول پیشنهاد شود.

استخدام تمام وقت

آخرین نوع هم استخدام و دستمزد ماهانه است. این نوع از دستمزد بیشتر برای افرادی است که مهارت، نمونه کار و البته تجربه بیشتری در امر تولید محتوا دارند.
البته ممکن است خوش شانس باشید و شرکت خاصی مهارت های شما را در اولویت قرار داده و به دنبال اهداف درازمدت خود شما را استخدام کند. این مسأله نیز به شهر سکونت شما بستگی دارد. ممکن است از 1 میلیون تا 10 میلیون تومان دستمزد شما باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

برای امتیاز دادن از 1 تا 5 ستاره انتخاب کن!

میانگین امتیاز: 4.9 / 5. تعداد رای ها: 15

بدون امتیاز! اولین امتیاز رو ثبت کن.

ارسال دیدگاه