با انواع محتوای متنی آشنا شوید! (از وایت پیپر تا میکروکپی)

دسته : آموزش تولید محتوا آموزش محتوای سایت آموزش محتوای شبکه اجتماعی

محتوای متنی یکی از مهمترین انواع محتوا در سطح وب است و هنوز نیز درصد بالایی از شرکت ها انواع محتوای متنی را به هر نوع محتوای دیگری ترجیح می دهند. محتوای متنی به شما کمک می کند که در کمترین زمان ممکن مشتریان خود را پیدا کرده و مخاطب گوگل را به دست آورید. اما محتوای متنی انواع مختلفی دارد که هرکدام به منظور خاصی تولید می شوند، هرکدام بازدهی متفاوتی دارند و مخاطب آنها نیز متفاوت است. در این مطلب از آژانس بازاریابی محتوایی آژمان با انواع محتوای متنی بیشتر آشنا خواهیم شد.

با انواع محتوای متنی آشنا شوید! (از وایت پیپر تا میکروکپی)

انواع محتوای متنی چرا و به چه قیمتی؟

محتوای متنی هنوز بیشترین طرفدار را در بین صاحبان کسب و کار دارد. با اینکه ویدیو یکی از جذاب ترین انواع محتوا است و به جرأت می توان آن را آینده تولید محتوا دانست، اما هنوز متن با قدرت در حال یکه تازی است.

احتمالاً هزینه پایین، سرعت بالای تولید، افراد متخصص فراوان در این حوزه و ملموس بودن نوع محتوا از مهمترین دلایلی است که بیشتر شرکت ها هنوز هم به انواع محتوای متنی اعتماد دارند.

محتوای متنی به سادگی قابلیت سئو شدن دارد و هزینه آن نیز نسبت به محتوای تصویری و ویدیویی اندک است. ساخت یک ویدیوی 5 دقیقه ای به صورت اختصاصی ساعت ها زمان و امکانات نیاز دارد. در صورت برون سپاری نیز هزینه ها چند برابر می شود. بنابراین هنوز متن حرف اول را برای شرکت های نوپا می زند.

احتمالاً عدم دسترسی به وبسایت یوتیوب نیز مهمترین عاملی است که تولیدکننده های محتوا، رغبتی به تولید محتوای ویدیویی از خود نشان نمی دهند. وبسایت های مشابه ایرانی هیچ توجیه اقتصادی برای تولید محتوا ایجاد نمی کنند و امکانات آنها نیز در مقایسه با یوتیوب در حد یک شوخی بی مزه است.

با توجه به این توضیحات، در ادامه مهمترین انواع محتوای متنی را با همدیگر مورد بررسی قرار خواهیم داد. البته بدون شک انواع محتوا می تواند بسیار فراتر از لیست ما باشد و هدف ما تنها تاباندن نور به مهمترین انواع محتوای متنی است.

مقالات وبسایت و وبلاگ

مقالاتی که در وبسایت ها و وبلاگ های متعدد در سطح وب پیدا می کنید، احتمالاً مهمترین و شاخص ترین انواع محتوای متنی هستند. این نوع محتوا به دو صورت تولید می شوند:

  1. تولید اختصاصی توسط اعضای ثابت شرکت
  2. تولید به واسطه برون سپاری پروژه ای

نوع اول معمولاً توسط شرکت های بزرگ و با تجربه انجام می شود. شرکت هایی که آزمایش و خطاب خود را در زمینه تولید محتوا پس داده اند و از پیچ و خم های مسیر تولید محتوا آگاهی دارند. شرکت هایی که بودجه اختصاصی و ثابت برای تولید محتوای خود تخصیص داده اند.

نوع دوم شرکت های نوپایی هستند که قصد تولید آزمایشی محتوا را دارند. البته مقصود ما از «نوپا» در فضای آنلاین است. ممکن است شرکتی ده ها سال تجربه داشته باشد اما هنوز در فضای آنلاین هیچ فعالیتی نداشته است. چنین شرکت هایی برای کاهش خطر سعی در تولید انواع محتوای متنی توسط برون سپاری به شرکت های تولید محتوا را دارند.

پیامک

پیامک در سال های گذشته گسترش چشمگیری داشته است. همه افراد از کودکان گرفته تا افراد مسن یک گوشی تلفن همراه در جیب خود دارند و با دسترسی داشتن به یک بانک شماره تلفن مناسب می توان محتوای متنی مناسبی را تولید و تبلیغات اثرگذاری را انجام داد.

در پیامک معمولاً شما را به مکان دیگری ارجاع می دهند. بیشتر پیامک ها شامل یک لینک هستند که با کلیک بر روی آنها به کمپین دیگری ارجاع داده می شوید. البته کمپین های پیامکی نیز هستند که خود آنها به منظور فروش یا ارائه خدمات طراحی شده اند. با ارسال پیامک انبوه می توانید افراد زیادی را درگیر کمپین خود کنید اما بیشتر افراد به محض اینکه متوجه شوند که یک پیامک تبلیغاتی است، آن را نادیده می گیرند.

وایت پیپر

وایت پیپر یکی از تخصصی ترین انواع محتوای متنی است. وایت پیپر یک متن اختصاصی و کاملاً علمی است که معمولاً توسط شرکت ها برای اعضای آنها تهیه می شود. هدف اصلی وایت پیپر آموزش در یک زمینه خاص یا پاسخ دادن به برخی ابهامات و سؤالات است. ممکن است مجبور شوید وایت پیپر را چند بار مرور کنید تا لایه های مختلف اطلاعات آن را درک کنید. وایت پیپر ممکن است از 6 صفحه شروع شده و تا بیش از 50 صفحه ادامه داشته باشد.

محتوای شبکه های اجتماعی

شبکه های اجتماعی از جمله مهمترین پلتفرم هایی هستند که شرکت ها برای انتشار محتوا روی آنها حساب می کنند. شبکه های اجتماعی افراد زیادی را درگیر خود می کنند. برخلاف پیامک، افراد در شبکه های اجتماعی به اختیار خود حضور دارند. بنابراین کمپین های صحیح و کانال و صفحات با کیفیت در جذب حداکثری مخاطب می تواند بسیار تأثیرگذار باشد.

محتوای ایمیل و خبرنامه

ایمیل و خبرنامه نیز جزء انواع محتوای متنی به شمار می روند. البته همچون بسیاری از انواع دیگر محتوا، می توان ایمیل و خبرنامه تصویری یا ویدیویی نیز ارسال کرد اما ایمیل و خبرنامه متنی از رایج ترین انواع آن به شمار می روند.

میکروکپی

شاید بتوان میکروکپی را یکی از سرشاخه های محتوای متنی دانست. در بیشتر مواردی که عنوان شد، می توان از میکروکپی استفاده کرد. کاربرد میکروکپی در شبکه های اجتماعی، خبرنامه و پیامک کاملاً مشهود است.

به طور کلی میکروکپی همان کلمات، جملات و عبارات کوتاه و تأثیرگذاری است که بارها و بارها مشاهده کرده اید. از جملات کوتاه روی بیلبوردهای تبلیغاتی گرفته تا واژگان پست های اینستاگرام همگی میکروکپی به شمار می روند. میکروکپی به شما کمک می کند که بیشترین مفاهیم را در کوتاه ترین جملات و عبارات بگنجانید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می‌کنیم مطلب میکروکپی (MicroCopy) چیست؟ را مطالعه کنید.

رپرتاژ (رپورتاژ آگهی)

رپرتاژ یکی از بهترین انواع تبلیغات متنی و البته محتوا متنی است. رپرتاژ توسط افراد متخصص در زمینه تولید محتوا تهیه شده و به منظور معرفی شرکت یا کالا و خدمات آن در وبسایت های پربازدید منتشر می شود. برای مثال شما می خواهید شرکت خود را یکی از وبسایت های خبری بسیار پربازدید معرفی کنید.

رپرتاژ یکی از راهکارهای معرفی است. کافی است متن مهندسی شده خود را آماده کرده و به وبسایت مورد نظر ارائه دهید تا آنها همچون یک متن عادی منتشر کنند. بیشتر وبسایت ها اشاره می کنند که متن مورد نظر یک رپرتاژ است. با این وجود، هنوز هم شانس بالایی برای بازاریابی و جذب مخاطب خواهید داشت.

ترجمه معنایی یا ترجمه تحت الفظی

قرار نیست همیشه یک متن تخصصی توسط افراد با دانش و معلومات بالا تهیه شود. گاهی اوقات کافی است از تجربیات و دانش افراد دیگر استفاده کنید. به همین منظور هنر ترجمه به کمک شما می آید. مقالات و نوشته های تخصصی و بسیار جذابی در وبسایت های خارجی وجود دارد که به سادگی می توان آنها را ترجمه و بومی سازی کرده و دوباره انتشار دهید.

البته ترجمه کردن کار هر کسی نیست. ممکن است زبان خارجی شما بسیار عالی باشد اما ترجمه محتوا و تبدیل آن به یک محتوای جدید مقوله ای کاملاً متفاوت است. اولین قدم در تولید این گونه محتوا درک صحیح مطلب و داشتن اطلاعات پایه در خصوص موضوع مورد بحث است.

سپس باید محتوای متن را به زبان خود بنویسید. نباید مخاطب شما احساس کند که با یک متن ترجمه شده ماشینی طرف است. باید متن شما به گونه ای باشد که انگار توسط خود شما تهیه شده است.

پس از آن نیز کافی است متن خود را بومی سازی کنید. برای مثال در متنی که توسط یک فرد استرالیایی نوشته شده است، ممکن است از آمار و داده های مربوط به این کشور استفاده شده باشد. وظیفه شما این است که متن را به گونه ای تغییر دهید که برای کشور ایران نوشته شده باشد.

هدف تولید محتوا در وبسایت ها

هدف شرکت ها از تولید انواع محتوای متنی به چند دسته تقسیم می شود:

  1. درآمدزایی
  2. جذب مخاطب
  3. فروش محصولات یا خدمات
  4. معرفی شرکت
  5. آموزش اعضای شرکت
  6. خیریه و غیر انتفاعی
  7. ترکیی از این موارد

درآمدزایی

بدون شک اولین هدف هر شرکتی از سرمایه گذاری در زمینه تولید محتوا مباحث مالی است اما منظور ما درآمدزایی از تولید محتوا است. شرکت هایی هستند که فقط تولید محتوا انجام می دهند. محصول یا خدمات آنها همان محتوای تولید آنها است. به شکلی که پس از مدتی با جذب بالای مخاطب می توانند با انواع مختلف تبلیغات از این پلتفرم خود درآمدزایی داشته باشند.

جذب مخاطب

مورد دوم جذب حداکثری مخاطب است. برای برخی شرکت ها مخاطب بیشتر به معنای درآمد بیشتر است. مخاطب بیشتر به معنی پیروزی در رقابت با شرکت های رقیب است. مخاطب بیشتر به معنای اعتبار بیشتر در زمینه کسب و کار است. با تولید محتوا این امر به سادگی میسر می شود.

فروش کالا یا خدمات

انواع محتوای متنی به شما کمک می کند که در کمترین زمان ممکن کالا یا خدمات خود را به هر فردی بفروشید. از آنجایی که تبلیغات با محتوای متنی جزء ارزان ترین انواع تبلیغات به شمار می رود، سوددهی آن نیز به همان اندازه بالا خواهد بود. اگر جامعه هدف شما به درستی انتخاب شود، این رویه می تواند برای شما به منزله یک پله ترقی بزرگ باشد.

معرفی شرکت

انواع محتوای متنی برای معرفی شرکت شما بهترین گزینه است. از راه اندازی وبسایت گرفته تا ارسال یک پیامک می تواند شما را به سادگی بر سر زبان ها بیندازد و برند شما را محبوب تر از پیش کند.

آموزش اعضای شرکت

ممکن است برای آموزش اعضای شرکت خود دست به تولید محتوا بزنید. وایت پیپر یکی از بهترین مثال ها در این زمینه است که در خصوص آن توضیح دادیم. با اینکه این تولید محتوا در نگاه اول بیش از اینکه برای شما درآمد داشته باشد، هزینه بر است اما حقیقت چیز دیگری است. این آموزش ها در درازمدت باعث می شود که بازدهی شرکت بالاتر رفته و به دنبال آن درآمد شرکت بالاتر رود.

امور خیریه و غیر انتفاعی

برخی شرکت ها صرفاً با اهداف خیریه و غیر انتفاعی مشغول تولید محتوا هستند. مجموعه های مذهبی از شاخص ترین این شرکت ها هستند. هرچند این شرکت ها نیز در ادامه فعالیت خود ممکن است کسب درآمد را یکی از گزینه های خود به حساب آورند، چراکه فعالیت هیچ مجموعه ای بدون پشتیانی مالی امکان پذیر نخواهد بود.

ترکیبی از موارد ذکر شده

در نهایت ممکن است هدف از تولید انواع محتوای متنی ترکیبی از موارد ذکر شده باشد که عمدتاً همین گونه است. شرکت ها با تولید محتوا به درآمد بیشتر می رسند، شرکت خود را معرفی می کنند، مخاطب بیشتر جذب می کنند و با همین محتوا نیز سطح دانش و معلومات اعضای شرکت خود را افزایش خواهند داد.

شما چه اهدافی را برای تولید محتوای متنی سراغ دارید؟ کدام نوع محتوای متنی برای شما بیش از سایر موارد جذاب و هیجان انگیز است؟ محتوای متنی دیگری سراغ دارید که در این لیست از قلم افتاده است؟ خوشحال می شویم از زبان شما نیز بشنویم.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

برای امتیاز دادن از 1 تا 5 ستاره انتخاب کن!

میانگین امتیاز: 4.9 / 5. تعداد رای ها: 13

بدون امتیاز! اولین امتیاز رو ثبت کن.

ارسال دیدگاه