تاثیر علائم نگارشی در سئو (از شایعه تا واقعیت)

دسته : آموزش تولید محتوا آموزش محتوای سایت

تأثیر علائم نگارشی در سئو همیشه جای بحث بوده است. با افزایش تعداد نویسنده های تحت وب و تولید کننده های محتوا، این مسئله رنگ و بوی جدی تری به خود گرفته است. تعداد زیادی از این افراد با اصول دقیق روزنامه نگاری و نگارش صحیح آشنایی ندارند و این امر باعث شده که مشکلات زیادی در بحث علائم نگارشی رخ دهد. اما تأثیر علائم نگارشی در سئو چقدر است؟ آیا عدم رعایت این موارد تنها باعث ناخوانایی جمله برای مخاطب می شود یا گوگل و سایر موتورهای جستجو نیز از این مسئله ناخوشنود هستند؟ جواب این سؤال را در ادامه این مطلب از آژانس بازاریابی محتوایی آژمان خواهیم یافت.

تاثیر علائم نگارشی در سئو (از شایعه تا واقعیت)

چرا سئو و چرا علائم نگارشی؟

ابتدا بیایید اصل سؤال را زیر سؤال ببریم. چرا سئو اهمیت دارد و چرا باید علائم نگارشی را رعایت کرد. چرا نمی توان به سادگی حرف دلمان را به رشته تحریر درآوریم و نگران دشواری های سئو و نگارش نباشیم؟

پاسخ این سؤال بسیار ساده است؛ برای اینکه تمام رشته های شما در فضای وب پنبه نشود، بهتر است این دو مقوله را نادیده نگیرید. سئو یک مبحث کاملاً اختصاصی است. در گذشته تعداد اندکی از افراد توانایی درک و اجرای صحیح سئو را داشتند. امروزه با گسترش ابزارهای آنلاین و واضح تر شدن الگوریتم های گوگل، درک درست سئو بسیار ساده تر شده است.

تشریح دقیق سئو به طور خلاصه

سئو مانند آدرس دقیق منزل است که به پست ارائه می دهید. وقتی یک بسته برای شما ارسال می شود، انتظار دارید که در سریع ترین زمان ممکن به دست شما برسد. این زمان بستگی به یک سری عوامل دارد. اما آنچه برای شما بسیار مهم است، ارائه آدرس دقیق به اداره پست است. در غیر این صورت مأمور پست ممکن است آدرس شما را پیدا نکرده و بسته شما را مرجوع کند.

همین مسئله در خصوص سئو صادق است. سئو همچون آدرس دقیق وبسایت شما است. اگر این آدرس دقیق و با جزئیات داده نشود، گوگل نمی تواند مخاطب را به وبسایت شما هدایت کند و محتوای شما را تنها تعداد اندکی از افراد (احتمالاً دنبال کنندگان شما) مشاهده می کنند. بنابراین سئو را باید جدی گرفت. برای آشنایی بیشتر با سئو و اهمیت وتأثیر محتوا در آن ، پیشنهاد می‌کنیم مطلب اهمیت و تأثیر محتوا در سئو چقدر است؟ را مطالعه کنید.

قواعد نگارشی

اما علائم نگارشی چرا اهمیت دارد و باید آن را جدی گرفت. علائم نگارشی به تنهایی محتوا نیست اما محتوای شما را قابل درک می کند. همه ما جمله معروف «بخشش لازم نیست اعدامش کنید» را شنیده ایم. در این جمله با تغییر موقعیت یک ویرگول می توان جان یک نفر را گرفت یا بخشید.

  • بخشش، لازم نیست اعدامش کنید.
  • بخشش لازم نیست، اعدامش کنید.

در جمله اول جان فرد نجات پیدا کرده و در دومی گرفته می شود. بنابراین، علائم نگارشی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. جملات در نبود علائم نگارشی عمدتاً ناخوانا و گنگ هستند. به محض اینکه آنها را از یک متن حذف کنید، علاوه بر مفهوم متن، زیبایی آن نیز از بین خواهد رفت.

تأثیر علائم نگارشی در سئو

قواعد نگارشی در محتوا مانند انواع چاشنی برای غذا است. غذا بدون چاشنی طعم کاملاً یکنواخت و خسته کننده ای دارد. بیشتر افراد از آن لذت نمی بردند و نتیجه زحمت آشپز بیهوده خواهد شد. اهمیت قواعد نگارشی در خوانایی متن قابل درک است اما چرا علائم نگارشی در سئو اهمیت دارد؟

جواب این سؤال ساده است؛ چون گوگل از دید یک مخاطب ساده به متن شما نگاه می کند. موتورهای جستجو از جمله گوگل فاکتورهای زیادی را در رتبه بندی یک متن دخیل می کنند. یکی از آنها میزان خوانایی متن برای افراد است.

هنگامی که متن شما درهم، بدون رعایت نقطه، ویرگول و فاصله باشد، گوگل نمی تواند درک درستی از جملات شما داشته باشد. به همین دلیل تصور می کند که کاربر نیز به همین شیوه سردرگم خواهد شد.

با اینکه هوش مصنوعی با هوش انسان قابل قیاس نیست اما شباهت زیادی با هم دارند. هوش مصنوعی از روی هوش انسان الگوبرداری شده و سعی می کند که نزدیک ترین نتایج را به هوش انسان ارائه دهد.

این مسئله را در ابزار ترجمه آنلاین گوگل (گوگل ترنسلیت) می توانید بررسی کنید. این ابزار در ترجمه لغات بسیار قدرتمند است. اما به محض اینکه جملات طولانی و پیچیده را وارد کنید، کیفیت ترجمه آن افت می کند. هوش مصنوعی گوگل برای درک صحیح متن و جملات به علائم نگارشی نیاز دارد و این مسئله را نیز در رتبه بندی متن ها نیز دخیل می کند.

مهمترین علائم نگارشی

اکنون که اهمیت علائم نگارشی در سئو را متوجه شدیم، بگذارید با مهمترین علائم نگارشی نیز آشنا شویم.

نقطه .

نقطه از رایج ترین و مهمترین علائم نگارشی است. هنگامی که یک جمله به اتمام می رسد و تمام ساختار آن تکمیل می شود، نقطه گذاشته می شود. اگر مفهوم جزئی شما هنوز ادامه داشته باشد، به دنبال نقطه جمله بعدی گفته می شود. اگر مفهوم جزئی شما به اتمام رسیده باشد، پس از گذاشتن نقطه سر خط خواهیم رفت.

نقطه باعث می شود که مفهوم شما به درستی منتقل شود و ذهن مخاطب شما بین جملات استراحت داشته باشد. یک متن استاندارد و حرفه ای باید شامل جملات کوتاه و خوانا باشد. تا جای ممکن از نوشتن جملات طولانی باید خودداری کرد و از نقاط بیشتری استفاده کرد.

  • نقطه همیشه بدون فاصله به کلمه قبل از خودش متصل می شود. بعد از آن نیز یا یک فاصله خواهیم داشت یا به خط بعدی خواهیم رفت.

ویرگول یا کاما ،

بر خلاف نقطه، ویرگول را بهتر است کمتر استفاده کنید. ویرگول برای ایجاد مکث و توقف در جمله، بدون پایان یافتن آن است. در جمله «بخشش، لازم نیست اعدامش کنید» اهمیت ویرگول را دریافتیم. به جملات زیر دقت کنید:

  • پسر، گل فروش محله را دید.
  • پسر گل فروش، محله را دید.

گذاشتن ویرگول به درک صحیح کاربر از جمله شما کمک می کند. همان طور که گفته شد، برای ایجاد مکث نیز در جمله کاربرد دارد. ویرگول همیشه بدون فاصله به کلمه قبل از خودش متصل می شود. بعد از آن نیز همیشه یک فاصله خواهیم داشت.

نقطه ویرگول ؛

نقطه ویرگول از جمله علائم نگارشی است که کمتر کسی از آن استفاده می کند اما اهمیت بسیار بالایی دارد. ممکن است جمله شما به اتمام رسیده باشد؛ تمام اجزای آن تکمیل شده باشد؛ اما هنوز مفهوم کامل جمله منتقل نشده است. اینجا است که از نقطه ویرگول استفاده می شود. نقطه برای تکمیل شدن اجزای جمله (همچون فاعل، مفعول و فعل) و ویرگول برای ادامه دار بودن مفهوم آن به کار می رود. در همین پاراگراف چند بار از نقطه ویرگول استفاده کردیم.

در جمله اول گفته ایم: «ممکن است جمله شما به اتمام رسیده باشد.» این جمله به لحاظ ساختار یک جمله استاندارد است اما مفهوم آن به جمله بعد از خودش وابسته است. اینجا است که از نقطه ویرگول استفاده می کنیم.

  • نقطه ویرگول همیشه بدون فاصله به کلمه قبل از خودش متصل می شود. بعد از آن نیز همیشه یک فاصله خواهیم داشت.

دو نقطه :

دو نقطه برای بیان یک جمله از شخص دیگری (نقل قول) است. گاهی اوقات برای ارائه توضیح در خصوص یک مفهوم نیز از دونقطه استفاده می کنیم. برای مثال به جمله زیر دقت کنید:

رئیس جمهور در یک نشست مطبوعاتی گفت: «همه ما مسئول سرنوشت خودمان هستیم.»

قبل از این جمله نیز از دو نقطه استفاده کردیم. پس از آن توضیح بیشتری ارائه دادیم.

  • دو نقطه همیشه بدون فاصله به کلمه قبل از خودش متصل می شود. بعد از آن نیز یا یک فاصله خواهیم داشت یا به خط بعدی خواهیم رفت.

سه نقطه …

سه نقطه از علائم نگارشی است که افراد تازه کار بسیار از آن استفاده می کنند. این در حالی است که پیشنهاد می کنیم کمتر از آن استفاده کنید. مهمترین کاربرد سه نقطه که پیشنهاد می کنیم از آن استفاده شود، بخش حذف شده ای از یک عبارت یا جمله است. برای مثال به جمله زیر دقت کنید:

همه ما بیت معروف سعدی «میازار موری که…» را شنیده ایم.

در این جمله برای کوتاه شدن جمله از نوشتن کامل بیت خودداری شده است. همه افراد با این بیت آشنا هستند و اشاره به بخش کوتاهی از آن کفایت می کند. همچنین با اشاره به این بخش کوتاه، ذهن مخاطب را درگیر کرده و او را وادار می کنیم که خودش بیت را از حفظ بخواند.

کاربرد دیگر سه نقطه که پیشنهاد می کنیم استفاده نشود، برای جایگزینی عبارت «غیره» است. برای مثال جمله زیر را در نظر بگیرید:

نقطه، ویرگول، گیومه و… همگی از علائم نگارشی هستند.

این جمله را می توان به شیوه زیر نوشت:

مواردی همچون ویرگول و گیومه از جمله علائم نگارشی هستند.

  • سه نقطه همیشه بدون فاصله به کلمه قبل از خودش متصل می شود. بعد از آن بسته به شرایط جمله متغیر خواهد بود. ممکن است نقطه یا علائم دیگر گذاشته شود. شاید هم جمله ادامه پیدا کند. سه نقطه بخشی از جمله است و در انتهای جمله به تنهایی نمی تواند نقش نقطه را ایفا کند.

علامت سؤال، تعجب و سؤال تعجب ؟ ! !؟

همان طور که از نامشان پیدا است، علامت سؤال و تعجب برای بیان احساسات استفاده می شوند. هنگامی که جمله ای سؤالی مطرح می شود از علامت سؤال استفاده می شود. هنگامی که جمله ای توأم با احساس تعجب باشد، از علامت تعجب استفاده می شود. علامت سؤال تعجب (!؟) برای مواقعی است که سؤالی را مطرح می کنیم و در واقع پاسخ آن را می دانیم. به مثال زیر دقت کنید:

مگر به شما نگفته بودم ساعت 5 سر کلاس حاضر شوید!؟

بدین منظور که معلم قبلاً این جمله گفته است و جواب آن نیز «بله» است. اما برای تأکید از آن استفاده می کند. این صنعت در ادبیات استفهام انکاری گفته می شود و معمولاً در شعر شاعران بزرگ از همان علامت سؤال استفاده شده است. بنابراین می توان سؤال تعجب را با علامت سؤال نیز جایگزین کرد. برای مثال این بیت از حافظ را مشاهده کنید:

شب تاریک و بیم موج و گردابی چنین حایل

كجا دانند حالِ ما سبكباران ساحل ها؟

مقصود حافظ این است که «سبکباران ساحل ها» حال «ما» را نمی فهمند و سؤال در اینجا برای تأکید بر این مفهوم است.

  • این علامت ها همیشه بدون فاصله به کلمه قبل از خودشان متصل می شوند. بعد از آنها نیز یا یک فاصله خواهیم داشت یا به خط بعدی خواهیم رفت.

پرانتز، گیومه و قلاب () «» []

گیومه برای محصور کردن نقل قول مورد استفاده قرار می گیرد. نقل قول داخل گیومه بدون فاصله درون آن قرار خواهد گرفت. همچنین برای متمایز و برجسته کردن بخشی از یک جمله به کار برده می شود. کاربرد دیگر گیومه برای تأکید بر عبارات و کلمات نامأنوس، فنی و خاص است. در ادامه 3 کاربرد گیومه را به ترتیب با مثال توضیح خواهیم داد:

پیامبر (ص) فرمودند: «از گهواره تا گور در طلب علم باشید.»

برای اطلاعات بیشتر در خصوص اهمیت علائم نگارشی در سئو به وبسایت «آژمان» مراجعه کنید.

سیستم پرداخت «اپل پِی» هر روز در حال گسترش است.

پرانتز کاربردهای وسیعی در جملات دارد. مهمترین آنها معادل کلمات، ذکر منبع، کوته نوشته ها (همچون «ص» برای پیامبر)، ذکر تولد یا وفات و مواردی از این دست می توان از پرانتز استفاده کرد. عبارت داخل پرانتز همچون گیومه بدون فاصله با پرانتز نوشته می شود اما پرانتز یک فاصله با عبارات بیرون از خود خواهد داشت. البته هنگامی که بیرون پرانتز از ویرگول استفاده کنیم، ویرگول بدون فاصله به پرانتز می چسبد.

مهمترین کاربرد قلاب یا کروشه نوشتن توضیحات الحاقی به یک متن اورجینال است. برای مثال در ترجمه یک متن از یک شخص، هنگامی که مایل به افزودن عبارتی باشید، آن را درون کروشه می نویسید. برای مثال در ترجمه آیه سوم سوره مبارکه فاتحه:

[خداوند] بخشنده مهربان [است].

عبارت داخل قلاب همچون گیومه بدون فاصله با قلاب نوشته می شود اما قلاب یک فاصله با عبارات بیرون از خود خواهد داشت.

ممکن است برخی کاربردهای این علائم از قلم افتاده باشد. هدف ما توضیح اختصاصی در خصوص این علائم نبود و تنها خواستیم شما را با برخی از مهمترین آنها آشنا کنیم. همچنین اهمیت علائم نگارشی در سئو را برای شما بیان کنیم. اگر شما نیز در خصوص این علائم دیدگاهی دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

از نظر شما علائم نگارشی در سئو تا چه اندازه اهمیت دارد؟ آیا تابه‌حال پیش آمده که متنی را به دلیل عدم رعایت این علائم نخوانده باشید؟

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

برای امتیاز دادن از 1 تا 5 ستاره انتخاب کن!

میانگین امتیاز: 4.9 / 5. تعداد رای ها: 24

بدون امتیاز! اولین امتیاز رو ثبت کن.

ارسال دیدگاه