محتوای جذاب می تواند یکی از ستون های اصلی کسب و کار باشد. البته به شرطی که اصول صحیح تولید محتوا در آن رعایت شده باشد. نوشتن محتوا کار ساده ای است و تقریباً هر کسی می تواند آن را انجام دهد. بخصوص اگر با یک زبان خارجی آشنایی داشته باشید، نوشتن محتوا کار ساده است.
اما هر محتوایی کارآیی لازم را برای یک کسب و کار ندارد و محتوای جذاب، به محتوایی گفته می شود که بتواند کاربر یا مشتری را به سمت وبسایت شما سرازیر کند. در ادامه این مطلب از آژانس بازاریابی محتوایی آژمان ویژگی های یک محتوای خوب را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
چرا تولید محتوای جذاب و با کیفیت مهم است؟
هیچ کس نمی خواهد که چندین ماه وقت و سرمایه شرکت را صرف تولید محتوا کند و در نهایت تأثیری در بازاریابی مجموعه نداشته باشد. هیچ شرکتی به تنهایی به منظور غنای فضای اینترنت یا زبان فارسی دست به تولید محتوا نمی زند. تقریباً پشت هر تولید محتوایی، اهداف مادی نهفته است. حتی اگر هدف اصلی شما درآمد نباشد، برای ادامه کار و سرپا نگه داشتن آن نیاز به کسب درآمد دارید.
اینجا است که نقش یک محتوای خوب پر رنگ می شود. برخی شرکت ها ماه ها و حتی سال ها به تولید محتوا مشغول هستند. تمام محتوای آنها منحصر به فرد و اصیل است، اما نتیجه ای برایشان در بر ندارد. یکی از دلایل اصلی آن این است که به دنبال تولید محتوای خوب و با کیفیت نیستند.
سؤال اینجا است که چگونه یک محتوای خوب بنویسیم و از آن نتیجه لازم را کسب کنیم؟ تولید تولید محتوای جذاب کار هر کسی نیست. ترکیبی از تجربه، زمان و هزینه را طلب می کند. با این وجود، در ادامه سعی می کنیم شاخص ترین ویژگی های یک محتوای خوب را با شما در میان بگذاریم.
هفت خان تولید محتوای جذاب
برای این که بتوان محتوایی جذاب نوشت نیاز است با راه و چاه نوشتن اینگونه مطالب آشنا شد. در این هفت خان، هفت نکته کلیدی نوشتن محتوای جذاب را با هم مرور میکنیم.
خان اول تولید محتوای جذاب: به بلندای آسمان و به ژرفای اقیانوس
تولید کننده محتوا ذهنی خلاق دارد. محتوای جذاب به محتوایی گفته می شود که نه حاصل ترجمه کلمه به کلمه و ماشینی، بلکه حاصل پرواز ذهن خلاق نویسنده باشد. تولید کننده محتوا نباید خود را یک مترجم تصور کند؛ تولید کننده محتوا یک هنرمند و محتوای خوب یک اثر هنری است.
گاهی لازم است ذهن شما پرواز کند و از حصار واژه های ساده و بی روح بیرون بروید. گاهی لازم است به اعماق درون رفته و کند و کاوی به دنبال واژگان مزین داشته باشید. کسی نمی خواهد کلمات سرد و بی روح یک نویسنده را که آن هم حاصل تجربیات او نیست، مطالعه کند. کسی نمی خواهد چند دقیقه از وقت خود را برای خواندن متنی سپری کند که در نهایت هیچ لذتی از آن نمی برد و برای او مثمر ثمر واقع نمی شود.
محتوای خوب باید در ذهن و قلب خواننده رسوخ کند. باید او را با خود همراه کند که تا انتهای ماجراجویی به همراه او باشد. البته همه چیز فقط قافیه و ردیف نیست. اگر محتوای شما به لحاظ علمی حال خواننده را خوب نکند، باز هم یک جای کار می لنگد.
خان دوم: به سخن دانی نیست!
شاید معلومات شما بسیار بالا است. شاید مدرک تحصیلی شما جای تعظیم و احترام گذاشتن دارد. شاید تجربیات شما را کمتر کسی دارد. تمام اینها به کنار، باید از چارچوب تولید محتوا خارج شوید تا یک محتوای جذاب تهیه کنید. درست فهمیدید؛ باید از محتوا خارج شوید تا به محتوای جذاب برسید.
برخی افراد خود را در سیطره قوانین خشک و بی روح تولید محتوا محصور کرده اند. اینکه چگونه محتوای خوب تولید کنیم سؤالی است که تنها شما جواب آن را به درستی می دانید. ذهن شما با ذهن نویسنده این مطلب و ذهن لئو تولستوی و ویلیام شکسپیر و ارنست همینگوی متفاوت است. آثار هیچکس مشابه دیگری نیست و آثار هیچ نویسنده ای متفاوت از دیگری نیست.
از آنجایی که ذهن شما تجربیات متفاوتی را در طول زندگی کسب کرده است، ذهن شما با همه متفاوت است. از آنجایی که خالق ذهن همه ما یکی است و همه علم از آن اوست، ذهن شما متفاوت از دیگران نیست.
بنابراین کلید خلاقیت در ذهن شما نهفته است. هرچند مطالعه آثار علمی و ادبی می تواند در خلاقیت شما تأثیرگذار باشد اما از دیدگاه نویسنده این مقاله، هرکسی می تواند با پرورش ذهن به بالاترین درجه خلاقیت ممکن در نوشتن برسد. و این کلید نوشتن یک محتوای جذاب است.
خان سوم: دو راهی هولناک علم و ادب
تولید کننده محتوا همان قدری که به دنیای ادبیات اهمیت می دهد، باید کفه ترازوی علم را نیز پر کند. کسی نمی خواهد متن شما را مطالعه کند، با شما به دوردست ها پرواز کند و در نهایت دست خالی از ماجراجویی بازگردد. انتهای این ماجراجویی باید به گنجینه علم و دانش ختم شود. گنجینه ای که برگی به کتاب دانش مخاطب بیفزاید.
حتی ادبی ترین متون و اشعار نیز در ژرفای خود نکاتی برای ارائه دارند. اگر شعر اشخاص بزرگی همچون سعدی و حافظ را مطالعه کنید، متوجه خواهید شد که در عین زیبایی همواره نکاتی نغز و دلکش برای پند و نصیحت در بر دارند. آنها نیز به صرف سرگرمی و لذت دست به نوشتن شعر و نثر نکرده اند.
این مسئله تنها در صورتی ممکن است که اطلاعات و تجربه شما در زمینه ای که مشغول تولید محتوای آن هستید، کافی باشد. اگر اطلاعات شما کافی نیست، سعی کنید مقالات و نوشته های کافی در این خصوص مطالعه کنید. فقط خواندن یک متن و ترجمه آن نمی تواند از شما یک نویسنده کارکشته بسازد.
ابتدا مطالعه کافی داشته باشید. سپس این متون را درک کنید. صرف خواندن کافی نیست و باید به درک کافی از آن برسید. سپس واژه ها را همگون در کنار هم گذاشته و مخاطب به خودی خود جذب محتوای جذاب شما می شود. به عبارتی: «بخوانید، بفهمید، بسرایید و دل ها را بربایید.»
خان چهارم: مرداب تاریک سئو
بسیاری از ما می دانیم که چگونه محتوای جذاب تولید کنیم اما گاهی سئو دست و بال نویسنده را می بندد. مهم نیست که تازه کار هستید یا سال ها به تولید محتوا مشغولید؛ سئو گاهی اوقات پرده خلاقیت شما را دو نصف می کند.
اما فراموش نکنید که رسالت نویسنده تنها به خود و مخاطب ختم نمی شود. نوسینده محتوای جذاب علاوه بر اینکه خودش از نوشتن لذت می برد، دل خواننده را نیز با کلمات شیوا می برد. اما گوگل و دیگر موتورهای جستجو دل ندارند و باید به شیوه ای به آنها بفهمانید که متن شما چیست و اندر چه حکایتی است. اینجا است که سئو وارد می شود.
موازنه میان متن بی نقص و متن سئو شده کاری است که با تجربه بهتر می شود اما اگر اصول نویسندگی را درک نکرده باشید، سال های متمادی نیز نمی تواند قلم شما را درخشان کند.
اگر کلیدواژه شما در سراسر یک متن به صورت کاملاً غیر حرفه ای به کار برده شود، نشان از بی تجربگی شما دارد. خواننده حرفه ای بلافاصله می فهمد که شما سئو را در اولویت قرار داده اید. خواننده ای هم که با اصول سئو آشنا نیست، از تکرار مرتب یک واژه تکراری بدون هدف در عجب می ماند. در این مرداب گرفتار نشوید که بیرون آمدن از آن خون دل می طلبد.
خان پنجم: جنگل اسرارآمیز تصاویر
متن زیبای شما هیچگاه نمی تواند تا انتها خواننده را با خود همراه کند. هر ماجراجویی طولانی در میانه های مسیر تلفاتی دارد و تلفات شما نیز خواننده هایی هستند که در نیمه راه متن شما را بسته و از ادامه خواندن منصرف می شوند.
یکی از راهکارهای عالی برای افزودن جذابیت به یک متن، تصاویر هستند. محتوای جذاب به محتوایی گفته می شود که به ازای هر ۱۰۰۰ کلمه حدأقل ۴ تصویر مرتبط و جذاب داشته باشد.
تصاویر شما باید وضوح و کیفیت بالایی داشته باشند و دیدگان مخاطب را به خود بدوزند. برخی از مخاطبان تنها برای دیدن تصاویر شروع به گشت و گذار در متن شما می کنند. ممکن است یکی از همین تصاویر باعث شود که به متن شما علاقه مند شده و تمام آن را مطالعه کنند.
خان ششم: میانبری به سوی قصر پنهان
در اواخر ماجراجویی هستیم و راهی تا قصر پنهان باقی نمانده است. مشکل اینجا است که اگر مستقیم و با همین روال جلو برویم، تلفات ما بیشتر و بیشتر می شود. ره دراز است و همگی خسته و درمانده از مسیری طولانی و پیمایشی که شیره جان ما را کشیده است.
راهکار ما این است که از میانبری برویم هم مسیر را کوتاه می کند و هم امنیت بیشتری دارد. اگر متن شما طولانی شود، نه تنها تصاویر جذاب به داد شما نمی رسند، بلکه اگر تصاویر در مقابل دیدگان خواننده زنده شوند نیز کافی نخواهد بود.
سعی کنید تا جای ممکن مختصر و مفید بنویسید. استانداردهای هر پروژه، شرکت و ماجراجویی متفاوت است. اما دقت کنید که طولانی کردن یک متن می تواند خوانندگان را پرداکنده کرده و از اصل موضوع منحرف کند. ما هم سخن را کوتاه کرده و بالأخره پس از وارد شدن به قصر پنهان سراغ گنجینه ای خواهیم رفت که در تمام مدت به دنبال آن بودیم.
خان هفتم: حفظ و نگهداری گنجینه
تا اینجا فهمیدیم که چطور محتوای جذاب تولید کنیم اما خان نهایی دشوارترین خان است. باید پس از انتقال گنجینه به یک مکان امن، از آن محافظت کرده و از دید دیگران دور نگه داریم.
عملکرد شما در نوشتن، رعایت سئو، درج تصاویر، همراه کردن حدأکثری مخاطب و رسیدن به مقصد عالی بود. اکنون باید مخاطب خود را حفظ کرده و برای دفعات بعد نیز از او میزبانی کنید.
اگر مخاطب به وبسایت شما برسد، متن شما را بخواند و سپس بلافاصله آن را ترک کند، رسالت شما به سرانجام نرسیده است. رسالت شما این است که با نوشتن یک محتوای جذاب مخاطب را درگیر وبسایت خود کنید. به طوری که نوشته های آتی شما برای او جذاب بوده و حس کنجکاوی او را برانگیزد.
اگر مخاطب به وبسایت شما علاقه پیدا کند، در دفعات بعد به خرید کالا یا خدمات شما علاقه مند خواهد شد. سپس به مشتری وفادار تبدیل شده و علاوه بر خرید، به دیگران نیز پیشنهاد می دهد. هنگامی که به چنین گنجینه هایی دست پیدا کردید، به راحتی از دستشان ندهید.
برای آشنایی بیشتر با نوشتن محتوا، پیشنهاد میکنیم مطلب ۱۰ تکنیک تبلیغ نویسی حرفه ای را مطالعه کنید تا بتوانید تبلیغات بهتری برای وبسایت خود بنویسید.
ارسال دیدگاه