کارشناس محتوا یکی از شغل هایی است که شرکت ها امروزه بسیار به آن نیاز دارند. اگر بگوییم که کارشناس محتوا برای هر کسب و کار حکم «نان شب» را دارد، بی راه نگفته ایم. در دوران کرونا متوجه شدیم که کسب و کارهای آنلاین تا چه اندازه می توانند در مواقع بحرانی از زیان شرکت خود جلوگیری کنند. تولید محتوا نیز یکی از بهترین راهکارها برای تبلیغات مؤثر و پایدار است. اما علاوه بر کسب و کار آنلاین، مهارت کارشناس محتوا نیز در پیشبرد اهداف شرکت ها مؤثر است. مهارت هایی که در این مطلب از آژانس بازاریابی محتوایی آژمان قصد موشکافی آنها را داریم.
مهارت کارشناس محتوا به عنوان یک جزء از تیم
قبل از اینکه کارشناس محتوا در یک مجموعه و شرکت شروع به کار کند، باید توانایی هایی را در خود ببیند که بتواند خود را کارشناس محتوا بنامد. مهارت کارشناس محتوا به عنوان جزئی از یک مجموعه بزرگ در عملکرد کلی مجموعه بیشترین تأثیر را دارد.
اگر هر فردی از خود شروع کرده و توانایی های خود را افزایش دهد، مجموعه نیز در کل پیشرفت خواهد کرد. در ادامه، مهارت کارشناس محتوا را به عنوان یک جزء مورد بررسی قرار خواهیم داد.
آشنایی با زبان های خارجی
هیچ فردی نمی تواند در تمام زمینه ها خود را مرجع بداند. محتوا یک علم جهانی است و «همه چیز را همگان دانند.» بنابراین تسلط بر یک زبان خارجی به کارشناس محتوا کمک خواهد کرد به منابع مطالعاتی گسترده ای دسترسی داشته باشد.
بدون شک اولین و بهترین منبع در این زمینه زبان انگلیسی است. تعداد بسیار زیادی از مقالات سطح اینترنت به زبان بین المللی انگلیسی هستند و آموختن آن نیز کار ساده است. البته دقت کنید که مهارت کارشناس محتوا باید در زمینه درک مطلب زبان مورد نظر باید بسیار بالا باشد.
ترجمه کلمه به کلمه و ماشینی نمی تواند جوابگوی هیچ شرکتی باشد. اگر قصد ترجمه ماشینی را دارید، بهتر است دور تولید محتوا را خط بکشید.
تسلط بر اصول روزنامه نگاری
هیچ کس نمی خواهد جملات نامفهوم، طولانی و گاهی اوقات خسته کننده شما را مطالعه کند. اصول روزنامه نگاری امروزه از اولین نیازهای یک کارشناس تولید محتوا است که باید به آنها مسلط باشد.
علاوه بر مطالعه متون تخصصی در زمینه اصول روزنامه نگاری، مطالعه کتاب و روزنامه و حتی گوش دادن به اخبار رسمی نیز می تواند این توانایی را در شما تقویت کند.
رعایت اصول روزنامه نگاری علاوه بر پختگی متن شما، باعث اعتماد موتورهای جستجو نیز خواهد شد. البته شما یک روزنامه نگار نیستید؛ بنابراین شاید هیچگاه به سطح یک روزنامه نگار حرفه ای نرسید. سعی کنید هر روز یاد بگیرید و یک نقص خود را برطرف کنید.
شاید از دید شما روزنامه نگاری در حیطه مهارت کارشناس محتوا نیست، اما در اشتباه هستید. معمولاً این مسأله در شرکت های بزرگ و حرفه ای بر عهده ویراستار است، اما قرار نیست که ویراستار به اندازه ای که شما نوشته اید، برای ویرایش متن شما زمان صرف کند. بنابراین باید در ابتدا از خودتان چیزی داشته باشید. در غیر این صورت هیچ ویراستاری با شما سر سازگاری نخواهد داشت.
دانش نسبی از دنیای سئو
سئو یک اقیانوس بزرگ است که هرچه در آن شنا کنید، انتهای آن دورتر می شود. دانش سئو چیزی نیست که امروز یاد گرفته و بار خود را برای همیشه ببندید. سئو هر روز تغییر می کند. موتورهای جستجو همواره در حال بهرزورسانی قوانین خود در زمینه سئو هستند. بنابراین باید شما نیز بهروز باشید.
البته برخی از شاخص ترین اصول سئو همیشه ثابت است و جای نگرانی نیست. اگر با اصلی ترین قواعد سئو آشنا هستید، احتمالاً مشکلی نخواهید داشت. شاید سئو در دایره مهارت کارشناس محتوا جای نگیرد اما بیشتر شرکت های ایرانی توانایی استخدام چند نفر را ندارند.
بیشتر شرکت ها در ابتدا به دنبال شخصی هستند که صفر تا صد مهارت کارشناس محتوا را در خود داشته باشد. به قول معروف برای آنها حکم «آچار فرانسه» را داشته باشد. اگر تولید محتوا در این شرکت جوابگو بود و قصد توسعه زیرساخت های تولید محتوا را داشتند، کارشناس سئو نیز به تیم اضافه خواهد شد.
آشنایی با سیستم های مدیریت محتوا
معمولاً از کارشناس خواسته می شود که محتوای تولید شده را در وبسایت نیز منتشر کند. اگر سیستم مدیریت محتوای آنها اختصاصی باشد، مدتی برای آشنایی با آن زمان لازم دارید. در غیر این صورت باید با شاخص ترین انواع سیستم های مدیریت محتوا آشنا باشید.
یکی از معروف ترین سیستم های مدیریت محتوا، وردپرس است. بخش زیادی از وبسایت ها با وردپرس ساخته می شود. بنابراین، اگر قصد یادگیری تنها یک سیستم مدیریت محتوا را دارید، پیشنهاد ما وردپرس است.
آشنا به اصول جستجوی پیشرفته
پیدا کردن منبع برای نگارش محتوا کار هر کسی نیست. باید الگوریتم موتورهای جستجو را بدانید. باید دانش شما از زبان خارجی مورد نظر به اندازه ای باشد که با واژگان رایج جستجو در آن زبان آشنا باشید.
این مسئله بیشتر با تجربه به دست می آید. پس از مدتی متوجه می شوید که برخی واژه ها در هنگام جستجو بسیار کاربرد دارند. برای مثال در زبان انگلیسی واژه های «How to» (چگونگی انجام یک کار)، «The most» (بیشترین مقدار از چیزی)، «Top 10» (لیستی 10 موردی از بهترین ها)، «World’s most» (بیشترین مقدار چیزی در جهان) و «World’s best» (بهترین مورد از چیزی در جهان) در جستجو بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.
تسلط کامل بر حیطه کاری
یک نویسنده نمی تواند «همه فن حریف» باشد. مهارت کارشناس محتوا محدودیت دارد و نمی توانید خود را در تمام زمینه های عمومی، علمی و تخصصی صاحب نظر بدانید. برای مثال اگر توان و تخصص شما بیشتر در زمینه ماشین های کشاورزی است، نمی توانید در خصوص گجت های دیجیتال محتوا تولید کنید.
البته در درازمدت و با انجام پروژه های کوتاه مدت و آزمایشی ممکن است مهارت کارشناس محتوا به اندازه ای برسد که در بیشتر زمینه ها توان نوشتن داشته باشد. اما هر کارشناس محتوا نیز می داند که در یک زمینه توان بیشتری داشته و با اشتیاق بیشتری قلم می زند. بنابراین زمینه های توانایی خود را مشخص کنید و در آن زمینه ها به تخصص برسید.
شناخت از نرم افزارهای ویرایش عکس
هر کارشناس محتوا نیاز دارد که برای محتوای تولید شده خود تصویر تهیه کند. این تصاویر برای هر شرکت و پروژه ای باید شخصی سازی شوند. برای مثال رزولوشن، حجم، واترمارک و نوشته های هر تصویر باید توسط شما تغییر کند.
نیازی نیست که «شق القمر» کنید. کافی است به ابتدایی ترین اصول ویرایش عکس آشنا باشید. بهترین نرم افزار برای این منظور ادوبی فوتوشاپ است. این نرم افزار سال ها است که امتحان خود را پس داده و بیشتر تولید کننده های محتوا نیز از همین برنامه استفاده می کنند.
آشنایی با نرم افزارهای ویرایش ویدیو
اگر قصد تولید محتوای ویدیویی را دارید، باید با برخی از نرم افزارهای ویرایش ویدیو نیز آشنا باشید. در غیر این صورت نیازی به آنها نخواهید داشت. ویرایش ویدیو و تولید محتوای ویدیویی یک پروسه طولانی و تخصصی است.
نرم افزارهای ادوبی پریمیر پرو و ادیوس از رایج ترین نرم افزارهای ویرایش ویدیو هستند. نرم افزارهای شرکت ادوبی به دلیل هماهنگی با همدیگر هنگام کار بهترین گزینه محسوب می شوند. برای مثال هنگام کار با ادوبی پریمیر، به احتمال زیاد به ادوبی فوتوشاپ، ادوبی افتر افکتس، ادوبی ایلاستریتور و ادوبی آدیشن هم نیاز خواهید داشت.
آشنایی با شبکه های اجتماعی
بیشتر شرکت ها علاقه دارند که در شبکه های اجتماعی نیز فعالیت داشته باشند. خلاصه محتوای خود را در قالب تصاویر و پست های کوتاه در آنها به انتشار برسانند. این مسئله نیز معمولاً در حیطه مهارت کارشناس محتوا نیست و مدیر شبکه های اجتماعی این کار را انجام می دهد.
با این وجود، احتمالاً در ابتدا از شما خواسته می شود که این وظیفه را نیز به دوش بکشید. اینستاگرام، تلگرام و واتس اپ در ایران بیش از شبکه های اجتماعی طرفدار دارند. اما ممکن است نیاز به آشنایی با فیسبوک و تویتر نیز داشته باشید. پلتفرم یوتیوب نیز برای انتشار محتوای ویدیویی حرف اول را می زند. نسخه های ایرانی این برنامه ها نیز وجود دارند که در صورت تمایل می توانید برخی از آنها را بررسی کنید.
مهارت کارشناس محتوا در یک مجموعه
به تنهایی هیچ مجموعه ای به پیش نمی رود. اگر قصد دارید که در یک مجموعه موفق عمل کنید، باید با دیگر اعضای مجموعه هماهنگ باشید. به قول معروف: «یه دست صدا نداره.»
برخی از شاخص ترین ویژگی هایی که مهارت کارشناس محتوا را دوچندان می کنند، از قرار زیر هستند.
روحیه کار تیمی
قبل از هر چیر باید بدانید که شما به تنهایی کار نمی کنید. قرار نیست تمام افراد به شما جواب پس دهند. همه اعضای تولید محتوا با هم کار می کنند و در مجموع یک تیم را می سازند.
ممکن است برخی افراد چیزی بگویند که شما خوشتان نیاید. برای مثال ویرایستار جمله ای بگوید که شنیدن آن برای شما سخت باشد. ممکن است با مدیر شبکه های اجتماعی در خصوص برخی تصاویر تولید شده اختلاف نظر داشته باشید.
تمام اینها در یک تیم به وجود می آیند و باید با سعه صدر با آنها برخورد کرد. همچنین احتمالاً بیشترین مشکل را با صاحبان کسب و کار داشته باشید. آنها می خواهند در کوتاه ترین مدت به جذب مخاطب و سوددهی برسند؛ شما نیز می دانید که تولید محتوا یک پروسه زمان بر و دیر بازده است.
متعهد و منظم
اگر می خواهید نتیجه زحمات شما به بار بنشیند و «آب در هاون نکوبید»، باید منظم و متعهد باشید. تولید محتوا به شدت به نظم در انتشار محتوا وابسته است. اگر محتوای شما با زمان بندی دقیق منتشر شود، موتورهای جستجو شما را به سرعت به صدر لیست خود می آورند.
هماهنگی با سایر اعضای تیم
همیشه با تمام اعضای تیم هماهنگ باشید. اگر قصد ایجاد تغییراتی را در محتوای خود دارید، با تیم هماهنگ شوید. مهارت کارشناس محتوا در این است که در عین همکاری با تمام مجموعه، وظایف خود را نیز به درستی به پیش ببرد.
همچنین با مدیریت مجموعه در تماس باشید. ممکن است آنها برخی تغییرات از طرف شما را نپسندند. ارائه آمار و لمس نتایج مطلوب از طرف آنها می تواند در ایجاد خوشبینی بسیار مؤثر باشد. اگر مدیر مجموعه از نتایج خبری نداشته باشد، آن را برابر با ضرر تلقی می کند.
همیشه سعی کنید نقاط قوت و ضعف را صادقانه بگویید. اگر با مدیران مجموعه صادق باشید، آنها نیز پاسخ این اعتماد شما را با سرمایه گذاری بیشتر می دهند.
ارسال دیدگاه